STRAŠNA VIJEST IZ ZAPADNE BOSNE: Sjekirom pokušao ubiti policajca, pa dobio metak u…

Četrdesettrogodišnji Z. M. iz Sanskog Mosta uhapšen je jučer zbog sumnje da je sjekirom napao policajce koji su došli na intervenciju, te jednog od njih pokušao ubiti.

Kako saznajemo, policiji u Sanskom Mostu jučer je prijavljeno kako Z. M. iz svoje porodične kuće iznosi stvari, koje potom pali u neposrednoj blizini kuća i pomoćnih objekata njegovih komšija.

Policija je odmah nakon prijave upućena na mjesto događaja. Kad je Z. M. ugledao policajce kako prilaze, on je držeći sjekiru u ruci krenuo prema njima i napao ih.

Policajci su mu naredili da prestane sa napadom i da odbaci oružje, ali ih je on i dalje nastavio napadati sjekirom.

Kada je situacija skoro izmakla kontroli, jedan od policajaca je ispalio hitac upozorenja u zrak, dok je u tom istom trenutku Z. M. zamahnuo sjekirom prema njemu.

– Usljed izravne opasnosti po život policijskog službenika, on ponovno upotrebljava vatreno oružje i tom prilikom dolazi do ranjavanja osobe Z. M. – kazali su iz MUP-a Usno-sanskog kantona.

Kako saznajemo, on je pogođen u debelo meso. Njemu je ukazana ljekarska pomoć i utvrđeno da se radi o lakšim telesnim povredama, te da nije u životnoj opasnosti. Prema nezvaničnim informacijama, on ima psihičkih problema, te je ranije u nekoliko navrata intervenirao Centar za socijalni rad.

On se sumnjiči za krivična djela napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti i pokušaj ubistva, a istraga u ovom slučaju se nastavlja.

Četrdesettrogodišnji Z. M. iz Sanskog Mosta uhapšen je jučer zbog sumnje da je sjekirom napao policajce koji su došli na intervenciju, te jednog od njih pokušao ubiti.

faktor.ba