STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Pogledajte koliki snijeg i minusi očekuju Bosnu u narednim danima…

Danas u Hercegovini i u zapadnim područjima pretežno oblačno povremeno sa slabom kišom.

U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. U zapadnim planinskim područjima, sa četvrtka na petak, padom temperatura, kiša može prelazit i u susnježicu. Vjetrovito u cijeloj zemlji. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 4, na jugu i u Krajini do 7, a najviša dnevna do 15 stupnjeva.

Sutra u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne kiša. U ranim jutarnjim satima padavine prvo u Krajini i prema sredini dana padavine će se postupno proširiti na ostala područja. U planinskim područjima i na sjeverozapadu, kiša će padom temperatura, postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Vjetar umjeren do jak južnog smjera, na momente sa olujnim udarima. Poslijepodne, vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 6, na jugu do 8, a najviša dnevna temperatura zraka na jugu do 14 stupnjeva.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u sjeverozapadnim područjima sa susnježicom. Padom temperatura, kiša će i u ostalim djelovima Bosne prelaziti u susnježicu i snijeg. Krajem dana, postupan prestanak padavina na sjeverozapadu. Vjetar u Bosni slab sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini jaka bura koja će oslabiti do kraja dana. Temperatura zraka između -3 i 2, na jugu do 10 stupnjeva.

U nedjelju u istočnim i centralnim područjima pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom. U ostalim djelovima umjereno oblačno. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti i padavine. U Hercegovini kiša, a u Bosni susnježica i snijeg. Temperatura zraka između -4 i 1, na planininama do -7 stupnjeva Celzijusa.

Danas u Hercegovini i u zapadnim područjima pretežno oblačno povremeno sa slabom kišom.

Slobodna Bosna