STIJENA PALA NA AUTO KOD MOSTARA: Nažalost više osoba je p…

Najmanje tri povrijeđene osobe epilog je odrona kamenja s brda Hum u Mostaru. Ugroženi su bili putnici u dva VW Passata koja su saobraćala novom gradskom magistralom iznad Donje Mahale.

Na mjestu nesreće stijena je pala na jedan automobil nakon kojeg se vozilo zabilo u rasvjetni stup. U vozilu su bile četiri osobe, a teže su povrijeđene dvije.

Drugi automobil u kojem se vozila četvročlana porodica u većoj brzini zabio se u kamenje koje je poslije odrona stajalo na kolovozu. Iz tog automobila povrijeđena je jedna ženska osoba.

Promet magistralom iz pravca grada prema naselju Rodoč još uvijek je zatvoren. Uviđaj obavljaju pripadnici PU Mostar, a više puta intervenisala je i hitna služba.

Na terenu se nalazi i građevinska mašina koja raščišćava kamenje s kolovoza.

POGLEDAJTE I OVO:

Preminuo pješak kojeg je jučer udario tramvaj u Sarajevu

Muškarac kojeg je jučer udario tramvaj u sarajevskom naselju Stup preminuo je od zadobijenih povreda skoro pet sati nakon nesreće.

Nesreća se dogodila u utorak u 14:50 sati, na pješačkom prijelazu u ulici Džemala Bijedića.

Pješak inicijala B. Lj. rođen 1937. godine u Sarajevu zadobio je povrede opasne po život i u 20:20 sati preminuo je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Nije saopćeno kako je došlo do ove nesreće. Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke, a o svemu je obaviješteno Tužilaštvo KS.

Tramvaj udario pješaka u sarajevskom naselju Stup

Jedan pješak povrijeđen je u saobraćajnoj nesreći koja se desila danas oko 14:15 sati u sarajevskom naselju Stup, saznajemo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Prema riječima očevidaca, do nesreće je došlo kad je tramvaj udario starijeg čovjeka dok je prelazio preko šina.

Zdravstveno stanje povrijeđenog muškarca još nije poznato.

“Naše ekipe su na terenu, čekamo nove informacije”, kratko su nam kazali iz MUP-a KS.

Sarajevski policajci na mjestu nesreće obavljaju uviđaj, a tramvajska stanica u blizini zgrade Energoinvesta ograđena je žutom trakom.

Tramvajski saobraćaj bit će obustavljen do kraja policijskog uviđaja.

KLIX