STIGLO VAŽNO UPOZORENJE ZA BOSANCE: Pogledajte kolike će snježne padavine od sutra pogoditi Bosnu…

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za sutra najavljuju oblačno vrijeme.

Većinom će padati snijeg, na jugu kiša. Ne očekuju se obilnije padavine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 4 i 8°C.

Oblačno vrijeme očekuje nas i u utorak. Očekuju se intenzivnije snježne padavine, na jugu kiša. Više padavina u Hercegovini, gdje se prognozira 15 do 30 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 4 i 8°C.

I u srijedu nastavak padavina. U većem dijelu zemlje očekuje se snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje između 3 i 7°C. Slično vrijeme nas očekuje i u četvrtak.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Prijepodne u nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. U Krajini već od sredine dana u nizinama je izgledna susnježica ili snijeg.

Tokom dana, padom temperatura zraka, u većem dijelu Bosne kiša će postupno preći u susnježicu i snijeg. Do večernjih sati, postupno povećanje snježnog pokrivača.

Očekivana količina padavina između 5 i 10 litara po metru kvadratnom, na jugu zemlje i manje. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 0 do 6, a najviša dnevna od 2 do 7, na jugu do 10 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana, postupnim padom temperature zraka, kiša će krajem dana prelazit u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura oko 1, a najviša dnevna oko 4 stupnja.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. U Bosni sa slabim snijegom. U Hercegovini sa kišom. Prognozirana količina padavina između 5 i 10 litara po metru kvadratnom, na jugu zemlje do 15 litara po metru kvadratnom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka u Bosni između -2 i 4, a u Hercegovini između 5 i 10 stupnjeva

U utorak oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini, s istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne kiša. Prognozirana količina padavina između 5 i 10 litara po metru kvadratnom, na jugu i jugozapadu zemlje od 15 do 30 litara po metru kvadratnom, lokalno i više. Vjetar slab sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu do 8 stupnjeva.

U srijedu također oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa snijegom ili susnježicom. U Hercegovini sa kišom. Tokom dana, postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu od 2 do 5, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu do 8 stupnjeva.

Avaz/Slobodna Bosna