STIGLE LOŠE VIJESTI IZ BOLNICE: Mama jutros potvrdila da je mali Arslan izgubio…

STIGLE LOŠE VIJESTI IZ BOLNICE: Mama jutros potvrdila da je mali Arslan izgubio vid na jednom oku…

Liječenje malog heroja Arslana Kulačića i dalje je u rukama doktora u Turskoj. Jutros se na društvenoj mreži Facebook oglasila njegova majka Amira, koja je istakla da nema baš pozitivne informacije.

– Dragi dobri ljudi, vizita završila. Informacije nisu baš pozitivne: Arslan je potpuno izgubio vid na jedno oko, a drugo je upitno. I sada pitam onog koga zanima novac šta misli koliko je nama to bitno. Pogotovo sada kada postavljam pitanje sebi, hoće li nas naše dijete moći vidjeti… Srce nam puca – napisala je Amira Kulačić, majka mališana Arslana.

Podsjetimo, Arslan se još oporavlja nakon teške operacije na koju je odmah upućen nakon medicinskog transporta u Istanbul u utorak.

Smješten je na odjel intenzivne njege, a pored majke Amire u Istanbulu je i otac Sabahudin.

RANIJE VIJESTI O MALOM ARSLANU:

Arslan Kulačić se probudio nakon operacije

Arslan Kulačić jutros se probudio nakon izuzetno teškog operativnog zahvata kojem je jučer bio podvrgnut u Kliničkom centru Acibadem u Istanbulu, a roditelje je već obradovao svojim osmijehom. Šestomjesečni dječak koji se bori s karcinomom na mozgu i dalje se nalazi u odjelu intentivne njege u spomenutoj klinici te je u stabilnom zdravstvenom stanju. Kao što je poznato, Arslan je skupa s majkom Amirom jučer specijalnim medicinskim avionom prevezen u Tursku gdje je nekoliko sati nakon dolaska podvrgnut operativnom zahvatu. Sinoć im se pridružio i otac Sabahudin.

Inače, za Arslanovo liječeje hemoterapijom potrebno je 133.000 eura, a cjelokupan iznos već su njegovi roditelji prikupili uz nesebičnu podršku građana BiH, regije i dijaspore. Pored ovog iznosa, njegov prevoz u Tursku koštao je 12.000 eura, a roditeljima će naknadno biti ispostavljen račun za jučerašnji operativni zahvat.

Arslanu možete pomoći uplatom na sljedeće račune
Uplate iz BiH:
Sparkasse Bank d.d. BiH
Sabahudin Kulačić 199-462-60542828-25

Uplate iz inostranstva:
SWIFT CODE: ABSBBA22 Sparkasse Bank d.d. BiH
Zmaja od Bosne 7 71000-SARAJEVO

BENEFICIARY: BA39 1994 6260 5428 2825
Sabahudin Kulačić Hase bega Huseinovića 1G 72220 Nemila-Zenica

PAY THROUGH:
SWIFT: GIBAATWG 1. ERSTE GROUP BANK AG WIEN