Stefanović: Više niste sigurni da li je pucano iz vozila u pokretu ili nije, da li je bio jedan ili dva automobila

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije nema zvaničnu razmjenu podataka sa Prištinom i povodom slučaja ubistva Olivera Ivanovića ništa zvanično nije dobio od kosovskih istražnih organa, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.
On je rekao da se čini da se istraga usmjerava u pravcu da se usporava ili da se nedovoljno brzo postupa, jer je plasirano mnogo dezinformacija.

“Vidjećemo šta će oni saopštiti sutra, ja bih volio da oni pronađu bilo šta što bi moglo da dođe do brzog otkrivanja počinilaca, ali, ne ohrabruju ni poruke, ni činjenja, odnosno nečinjenja na terenu. Ne ohrabruje ništa od toga”, rekao je Stefanović za Televiziju Pink.

Prema njegovim riječima, “više niste sigurni – da li je pucano iz vozila u pokretu, ili nije, da li je bio jedan, ili dva automobila i drugo, zašto se to uopšte pušta u javnost”.

“A to sigurno ne možemo mi, nego oni koji su na terenu, zatim, šta je sa snimcima sa kamera koji postoje, ne samo na toj, nego i na okolnim zgradama, da vidimo šta se po tome radi”, kaže Stefanović.

On je istakao da srpski organi mogu da pomognu istrazi i od prvog trenutka poruka je da, bez obzira ko se nalazi iza ubistva Ivanovića, i izvršioci i i nalogodavci moraju najoštrije da odgovaraju i da će Srbija učiniti sve što može kao država, sve institucije upregnuti, da pomogne da se dođe do ubica Olivera Ivanovića.

“To je, što se nas tiče, stvar koja je zaista potpuno iskrena i nepromijenjena. Ono što jeste problem, evo prošlo je već mnogo dana i od naših zahtjeva, vidjeli ste odgovor prištinske strane, predsjednika njihove vlade, u kojima se jasno kaže da se srpskim istražnim organima neće dozvoliti učešće u tom procesu”, rekao je Stefanović.

Srbija, kaže Stefanović, traži da njeno Tužilaštvo, policija, bezbjednosne službe, svi koji mogu da pomognu, budu uključeni, da bi se kroz razmjenu informacija, iskustvo koje naši istražni organi imaju, pomoglo da se do počinilaca i nalogodavaca tog ubistva dođe vrlo brzo.

“Povjerenje srpskog naroda jeste u predsjednika, vladu, državne organe, koji bi mogli mnogo više da doprinesu istrazi, ovako, ostaje nam svima da kažem, da imamo neku vrstu nade da taj proces neće biti upropašćen i namjerno vođen u pogrešnom smjeru, kako nažalost tako izgleda”, rekao je Stefanović.

(Vijesti.ba / Tanjug)