“STAVIT ĆU IH JOŠ METAR DALJE” Postavio drvene kolčeve nasred asfaltiranog puta da ogradi plac

Hanić je poručio da će ogradu pomjeriti još jedan metar dalje, kako bi ogradio zemlju, koja mu, kako kaže, pripada…

Nekoliko dana mještani iz 13 domaćinstava u Tabacima kod Lukavca ne mogu doći do svojih kuća, jer je njihov komšija Sabit Hanić na asfaltnom putu stavio drvene kočeve i put doveo u svojevrsnu blokadu.

Kako piše Dnevni avaz, na poziv očajnih građana izašla je lukavačka policija, ali problem nije riješen – kočevi ostaju tamo gdje ih je Hanić stavio. Prema riječima Suada Bajrića, jednog od ogorčenih mještana, pored Hanićeve kuće tekao je potočić koji je bio u njegovom posjedu. Mještani Tabaka potok su zasuli šljunkom da bi proširili put i imali ljepše selo, a onda je Hanić tužio i na sudu dobio Općinu.

– Mislim da tu ima dosta nepravilnosti koje je trebao utvrditi pravobranilac, ali i geometar, koji još nije izašao na lice mjesta. Pitam se je li Hanić mogao dobiti cijelih 200 metara potoka, odnosno dijela puta. Ovo je neviđeno na ovim prostorima i što je najgore, niko iz općinskih organa sedam dana nije došao da nam pomogne – kaže Bajrić, naglašavajući da je Hanić mogao dobiti potok, a ne asfalt, koji je javni interes sela.

Bajrić, također, smatra da je ovo svojevrsna osveta Hanića nekolicini komšija s kojima nije u dobrim odnosima.

Hanić je 16. septembra prošle godine pravomoćnom presudom Kantonalnog suda u Tuzli dobio Općinu Lukavac i dokazao da je sporno zemljište koje je kočevima ogradio njegovo vlasništvo.

Klupko se ovom presudom nije odmotalo, jer u MZ Tabaci, navodno, postoji dokument iz 2005. godine koji je Hanić potpisao da je svojim radom na potoku ugradio cijevi i potok poravnao u dužini od 40 metara. No, 30. avgusta 2009. predsjednik MZ Tabaci Bilal Hasanhodžić utvrdio je da je potpis Hanića iz 2005. falsificiran.

Izvor: Avaz