ŠTA SE KRIJE IZA TRAGEDIJE NA NAŠOJ RIJECI: Gola žena plutala s mužem u čamcu…

Bračni par Milan i Snežana M. nastradali su kada im je čamac iznenada stao nasred Dunava! Tijelo utopljene žene pronađeno je potpuno nago, dok je njen suprug bio obučen, potvrdio nam je izvor iz istrage. Okolnosti nesreće utvrdiće istraga koja je u toku.

Nesrećni muž i žena su nastradali kada su svojim čamcem “Lara” podletjeli pod teretni brod “Sveti Nikola”, koji je plovio pod zastavom Republike Hrvatske, u čijoj su posadi bili srpski državljani. Od siline udara njihov brodić se prevrnuo, a oni su upali u Dunav i udavili se!

Nesreća se dogodila u utorak, oko 17 sati, na Dunavu kod hotela “Jugoslavija” u Zemunu. Tijela bračnog para pronađena su poslije dva sata na keju kod Kule Nebojša u Beogradu. Njih je izvukla posada jednog broda, a zatim ih je predala Riječnoj policiji.

Do sada je utvrđeno da su se supružnici vozili Dunavom i da su neposredno prije nesreće ugasili motore, puštajući da čamac pluta na vodi. U trenutku nailaska teretnog broda nastradali Milan pokušao je da izbjegne sudar, ali u tome nije uspio.

Kapetan i članovi posade teretnog broda “Sveti Nikola” policiji su ispričali da su više puta sirenom upozoravali čamac da im se nalazi na putanji!

– Kada smo ugledali čamac na putanji, više puta smo sirenom pokušavali da ih upozorimo da nam se nalaze na pravcu kretanja. Pokušavali smo da usporimo i skrenemo koliko se moglo s putanje, neprekidno alarmirajući zvučnim signalom. Desetak metara pred sam udar muškarac je istrčao iz kabine. Upalio je motor i manevrom pokušao da izbjegne sudar, ali, nažalost, bilo je kasno. Brod je prešao preko njihovog čamca, a muškarac i žena su upali u vodu. Pokušavali smo da ih pronađemo i da im pomognemo. Obavijestili smo kapetaniju i policiju – tim riječima je posada broda ispričala policajcima kako se odigrala drama.

Poslije primljenog poziva, riječna policija je odmah počela potragu za bračnim parom. Međutim, zbog jake matice, voda je odnijela tijela nastradalih do Nebojšine kule u Beogradu gdje su i pronađena. Riječna policija je zatekla polupotopljen čamac i izvukla ga na obalu kod Nebojšine kule.

– Tijela supružnika su iz vode izvučena na obalu. Uviđajci su utvrdili da nastradala žena na sebi nije imala garderobu, dok je njen suprug bio obučen. Tijela su poslije uviđaja poslata na obdukciju gde je utvrđen njihov identitet. U prvim momentima, identitet nastradalih nije bilo moguće utvrditi jer su njihova dokumenta potonula u Dunav – rekao je naš sagovornik.

Komšije Milana i Snežane M. zatečeni su poslije tragične vijesti i za njih imaju samo riječi hvale.

– Šokirani smo! Znam ljude iz viđenja, ali su uvijek bili fini, kulturni i lijepo su se javljali. Mnogo nam je žao što se to dogodilo, jer niko ne zaslužuje takvu smrt – ispričala je komšinica koja je željela da ostane anonimna.

Alo.rs