ŠTA MISLIT EO ISPOVIJESTI OVOG BORCA: “Više od palice zaboljelo me gaženje zastave sa ljiljanima”…

Učesnik protesta demobilisanih boraca na petlji Šićki Brod kod Tuzle Damir Džafo iz Gračanice jutros je uhapšen dok je spavao u automobilu. Ističe da protiv njega nije upotrijebljena sila, ali da je veoma razočaran gaženjem zastave sa ljiljanima.

“Učestvovao sam protestima na Šičkoj petlji. Jutros je došla specijalna policija, mene su uhapsili na spavanju. Ne znam šta je bilo dole, rastjerali su učesnike protesta”, ispričao je Džafo.

Jeste li pretrpjeli neke posljedice?

“Moram biti iskren, niko me nije dirao. Spavao sam u autu. Išli su direktno na naše auto i nas dvojicu su priveli. Izvukli su me iz auta i svezali. Niko me nije dirao. Najviše što me zaboljelo, gore od udarca i palice, kada sam vidio da jedan policajac gazi zastavu sa ljiljanima na ulici. Nisu me tukli. Kada su nas priveli izuzetno su bili korektni i ljubazni”, odgovara Džafo.

On je kazao da je u policiji dao izjavu, te da je dobio zapisnik da je uhapšen i pušten iz policije.

“Oni koji su otišli u bolnicu mislim da nemaju velike povrede, dvojica imaju langete na vratu.”

Džafo je istakao da je razočaran ministrom Salkom Bukvarevićem jer nije došao među borce da ih sasluša.

Jeste li pretrpjeli neke posljedice? “Moram biti iskren, niko me nije dirao. Spavao sam u autu. Išli su direktno na naše auto i nas dvojicu su priveli. Izvukli su me iz auta i svezali. Niko me nije dirao. Najviše što me zaboljelo, gore od udarca i palice, kada sam vidio da jedan policajac gazi zastavu sa ljiljanima na ulici. Nisu me tukli. Kada su nas priveli izuzetno su bili korektni i ljubazni”, odgovara Džafo.

N1