ŠTA MISLIŠ ZAŠTO JE OVAKO POSTUPIO| Vučić: Nisam tražio odgovornost onih što su me napali u Srebrenici…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije tražio da budu izvedeni pred lice pravde oni koji su izvršili “strašan napad” 2015. godine na njega dok je bio premijer kada je u Srebrenici prisustvovao komemoraciji 20. godišnjice genocida.

“Prešutio sam i nikada nisam tražio da budu izvedeni pred lice pravde oni koji su izvršili strašan napad u Srebrenici. Šutili su kao zaliveni i baš ih je briga”, rekao je Vučić u Beogradu gdje prisustvuje unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

On je upitao u kojoj bi zemlji moglo da se desi da napadnu premijera susjedne države, a da niko ne bude odgovoran.

“Pokažite mi jednu zemlju… I opet smo mi krivi za nešto. Stvari jesu komplikovane, komplikovaće se u Bosni i Hercegovini, komplikovane su na Kosovu, ali ono što je za nas zdravo je da možemo da razgovaramo i da možemo da se poštujemo i da možemo da razumijemo šta je naša politika u budućnosti ako hoćemo da ostanemo i opstanemo”, rekao je Vučić.

Vučić je u svojstvu premijera Srbije napadnut tokom komemoracije 20. godišnjice genocida u Srebrenici 2015. godine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nikada nije tražio da budu izvedeni pred lice pravde oni koji su izvršili “strašan napad” 2015. godine na njega dok je bio premijer kada je u Srebrenici prisustvovao komemoraciji 20. godišnjice genocida, javlja Anadolu agency (AA).

“Prećutao sam i nikada nisam tražio da budu izvedeni pred lice pravde oni koji su izvršili strašan napad u Srebrenici. Ćutali su kao zaliveni i baš ih je briga”, rekao je Vučić u Beogradu gde prisustvuje unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

On je upitao u kojoj bi zemlji moglo da se desi da napadnu premijera susedne države, a da niko ne bude odgovoran.

“Pokažite mi jednu zemlju… I opet smo mi krivi za nešto. Stvari jesu komplikovane, komplikovaće se u Bosni i Hercegovini, komplikovane su na Kosovu, ali ono što je za nas zdravo je da možemo da razgovaramo i da možemo da se poštujemo i da možemo da razumemo šta je naša politika u budućnosti ako hoćemo da ostanemo i opstanemo”, rekao je Vučić.

Vučić je u svojstvu premijera Srbije napadnut tokom komemoracije 20. godišnjice genocida u Srebrenici 2015. godine.

fokus.ba/N1