SRUŠIO SE AMREIČKI AVION: Pogledajte kako se nesreća dogodila

Avion F-16 srušio se u bazi Nelis nedaleko od Las Vegasa.

Za sada nema informacija o pilotu.
Lovac se srušio oko 10.30 po lokalnom vremeu tokom rutinskog treninga u Nevadi. Vozila Hitne pomoći se nalaze na licu mesta.

To je treći put za dva dana da se srušila neka američka vojna letelica. U utorak se u blizini granice sa Meksikom srušio helikopter CH-53E kada je poginulo četvoro ljudi. Istog dana, američki vojni avion se srušio u Džibutiju, a pilot je uspeo da se katapultira i u stabilnom je stanju.
Kurir.rs/Foks njuz
Foto: Ilustracija

Stoltenberg: NATO ne želi destabilizirati Rusiju, ali smo morali reagirati

NATO ne pokušava izolirati Rusiju nakon napada na bivšeg ruskog špijuna u Velikoj Britaniji, ali je morao reagirati kako bi pokazao nezadovoljstvo, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg, prenosi Reuters.
NATO je prošle sedmice protjerao sedam ruskih diplomata iz svog sjedišta.

“I dalje težimo boljim odnosima s Rusijom, jer je ta država naš susjed i ostat će tu. Ne želimo izolirati Rusiju”, rekao je Stoltenberg u govoru koji je održao na Univerzitetu u Ottawi.

Stoltenberg je istaknuo da postoji zabrinutost NATO-a Rusijom koja je anektirala Krim, destabilizirala istočnu Ukrajinu, pomogla sirijski režim i uplitala se u pitanja drugih zemalja.

“Zbog toga smo ovako reagirali, jer ovo nije samo jedan događaj. To je napad koji pokazuje šablon mržnje koju godinama gledamo iz Rusije”, dodao je.
Klix.ba