SRBIJA U ŠOKU nakon “SKANDALOZNE” izjave: Pogledajte šta im je Ambasador Norveške poručio. Oglasio se i predsjednik odbora za Kosovo i Metohiju

Povodom ove izjave, Milovan Drecun je rekao da je ambasador narušio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije
Ambasador Norveške Arne Sanes Bjernstad, ugrozio je odnose Srbije i Norveške izjavom da “oni koji govore o Kosovu kao integralnom delu Srbije ne bi trebalo da se čude kada Ramuš Haradinaj Bujanovac i Preševo nazove ‘istočnim Kosovom'”!

Povodom te skandalozne izjave ambasadora Norveške, predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun rekao je da je Srbija članica UN i da su njene granice međunarodno priznate, te da je ambasador Norveške na ovaj način narušio teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.

Drecun je podsetio i šta su dužnosti ambasadora.

– Posao ambasadora je da gradi dobre bilateralne odnose sa zemljom koja mu ukazuje gostoprimstvo, ne da narušava njen teritorijalni integritet i suverenitet. On ne poznaje dobro situaciju – kaže Drecun i dodaje:

– Srbija je članica Ujedinjenih nacija i njene granice su međunarodno priznate i po Rezuluciji 12 44 Kosovo je sastavni deo Srbije i takvu provokaciju i takav politički nonsens ne očekujemo od bilo kog ambasadora, jer je njegova izjava uperene direktno protiv interesa Srbije, dakle, zemlje koja mu je domaćin ovde, a koliki je doprinos Norveška dala rasturanju Srbije preko secesije Kosmeta, to bi, možda, on mogao da kaže.

Drecun je dodao i da će “za nas Kosovo uvek biti Srbija i to je za većinu čovečanstva i za UN”.

On je potvrdio da se radi o mešanju u unutrašnje poslove Srbije i da ambasadoru Norveške treba skrenuti pažnju da su takve izjave neprihvatljive i da nisu u duhu izgradnje dobrih odnosa između Srbije i Norveške.
espreso.rs