SRBIJA DOBILA PRINCA: Zvonilo 49 zvona na Hramovima, a ovo su njegove prve fotografije

Samo mesec dana posle venčanja princ Filip i princeza Danica saznali su da čekaju bebu

Od trenutka kada je, u nedelju u 10.30 sati, došao na svet, Srbija je nestrpljiva da upozna najmlađeg princa, malog Stefana Karađorđevića. Posle pet dana, kraljevska porodica odlučila je da predstavi javnosti novog člana.

Ne samo što je odmah po rođenju stao u red za srpsku krunu, mali Stefan, sin princa Filipa i princeze Danice Karađorđević, u startu je dobio poseban tretman.

U čast toga što je prvo muško dete iz kraljevske porodice rođeno u Srbiji posle 90 godina, u čast njegovog rođenja prvi put u istoriji se oglasilo 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu. Ovim povodom oglasila su se i zvona crkve Svetog Đorđa na Oplencu, kao i zvona manastira “Žiča”.

Njegovi roditelji, princ Filip i princeza Danica venčali su se 7. oktobra u Sabornoj crkvi u Beogradu. Bilo je to prvo kraljevsko venčanje posle skoro 100 godina kada su se na večnu ljubav na istom mestu zakleli kralj Aleksandar i kraljica Marija.

Filip Karađorđević rođen je u SAD, 1982. godine. Živeo je u Virdžiniji do 1984. godine, a posle toga je prešao u London, gde se školovao. Filip je drugi u liniji nasleđivanja srpskog prestola, posle princa naslednika Petra. Diplomirao na Londonskom Univerzitetu (UCL) na odseku za društvene nauke, a završio je i Školu za hotelijerstvo (EHL) u Švajcarskoj.

Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Danica rođena je u Beogradu, 1986. godine i ćerka je poznatog slikara Cileta Marinkovića. U Parizu živi od 1992. godine, gde je završila najveći deo školovanja i studije.

Diplomirala je na grafičkom dizajnu i vizuelnim komunikacijama na Akademiji primenjenih umetnosti u Parizu i paralelno na studijama Uporedne Književnosti i Slavistike na Univerzitetu Sorbona-Pariz. U Londonu, Princeza je završila master studije grafičkog dizajna i komunikacija na Čelzi koledžu za umetnost i dizajn – Univerzitet umetnosti u Londonu. Veliki deo svog detinjstva i odrastanja paralelno provodi u Beogradu.

Telegraf.rs