SPORAZUMAN RAZVOD: Pogledajte koliko bogatstvo Mustafa Sandal prepušta Emini Jahović…

Emina Jahović i Mustafa Sandal su, kao što je poznato, okončali brak poslije deset godina.

Razveli su se sporazumno, a prema tvrdnjama upućenih, nesuglasice nisu imali ni prilikom podjele imovine.

– Mustafa je Emini ostavio luksuznu vilu u Istanbulu vrijednu 16 miliona eura. To je jedna od najljepših kuća poznatih. Posjeduje dva bazena, golf teren, teretanu, ali i šest spavaćih soba, tri dječije i dvije gostinske. Kuća ima prelijep pogled na cijeli grad. Pored toga, ostavio joj je i muzički studio vrijedan četiri miliona eura, za koji je Emina najviše vezana, budući da je u njemu provodila dosta vremena – govori izvor blizak, sada već bivšem, paru.

On dodaje da je Mustafa preselio u jedan od stanova koji se nalaze u njegovom vlasništvu. Trenutno je u potrazi za idealnom vilom.

Kako navodi Telegraf, razlog što se Mustafa lako odrekao luksuzne vile i studija leži u tome što i dalje vodi pravnu bitku oko dokazivanja imovine. Prije dvije godine pjevača su tužili za pranje novca, a po tužbi, prijete mu dvije godine zatvora i nadoknada državi od čak 54 miliona eura.

Ukoliko ga osude, pjevač bi mogao da proglasi bankrot, pa zato, prema tvrdnjama upućenih, nije dovodio u pitanje ostavljanje većeg dijela imovine Emini.


Detalji o kojima se šuti: Evo šta se krije iza razvoda Emine Jahović

Pjevačica Emina Jahović na korak je do zvaničnog razvoda od supruga Mustafe Sandala, ali, prema riječima njihovih prijatelja, teško da će ikada do toga formalno doći jer im to finansijski ne odgovara. Nesuglasice koje među njima traju posljednje dvije godine, a intenzivirale su se posljednjih nekoliko mjeseci, dovele su do sve češće razdvojenosti, ali u javnosti su njih dvoje i dalje glumili sretan par.

Kako piše Puls, jedan od glavnih razloga zašto Emina i Mustafa moraju da glume idealan par i kada su rastavljeni jeste taj što turski pjevač tamo važi za idealnog porodičnog muškarca.

– Mustafa u Turskoj ima dobar imidž porodičnog i poštenog čovjeka, što mu na godišnjem nivou donosi ogromne sume novca jer ga angažuju za reklame najjačih kompanija. Ukoliko bi se njegova slika u javnosti pokvarila, on više ne bi bio poželjan kao zaštitno lice brendova koji ga finansijski održavaju. To bi u velikoj mjeri uništilo njegovu karijeru pjevača i producenta jer bi ga tamošnji fanovi prezreli, a to bi opet utjecalo na priliv novca na njegove račune – kaže izvor blizak paru i dodaje:

– Ni Emini ne odgovara da ovaj razvod dobije epilog na sudu jer je pored srbijanskog tržišta planirala da osvoji i tursko, a na kojem ne bi imala šanse kao bivša supruga Mustafe Sandala. Sa druge strane, njihovi sinovi Jaman i Javuz navikli su na komfor koji im je Mustafa priuštio, a kojeg bi morali da se odreknu ukoliko bi njegov posao trpio.

Mustafa se u septembru na svadbi dobrog prijatelja pojavio sam i to je bila prva inicijalna kapisla da njihovi najbliži prijatelji pomisle da nešto nije uredu. Kako je već sve bilo jasno, Sandal je priznao da postoje razmirice u njihovom odnosu, a Emina se još prije toga povjerila svojim prijateljima. Međutim, kako je njihov brak uvjet za njihovu finansijsku stabilnost, pitanje je da li će ikada formalno doći do razvoda – kaže izvor.

Kako se pisalo, njihovu porodičnu vilu u Istanbulu prvi je nakon svađe napustio Mustafa, a kada su pokušali da izglade odnos i u tome nisu uspjeli, Emina je spakovala kofere i otputovala sa sinovima na zimovanje. Porodične fotografije kačila je svakodnevno, a nakon povratka u Tursku odmah je nastavila putovanje u Pariz i to sama. Neposredno prije toga posjetila je Marijanu Mateus u Londonu pa su ova djevojačka putovanja još više podgrijala čaršijske priče o razvodu, prenosi CdM.

Avaz