ŠPANSKI MEDIJI| Ronaldo postavio ultimatum Realu: Umjesto Modrića dovedite ovog Bosanca…

Luka Modrić na izlaznim je vratima madridskog Reala, pišu španski mediji koji se intenzivno bave tom pričom posljednjih nekoliko sedmica.

“Luka Modrić sjajan je igrač, sastav Reala bez njega je nezamisliv, ali on već ima 33 godine. Zbog toga je čelnicima kluba glavna zadaća pronaći njegovu zamjenu”, piše Diario Gol.

Prema pisanju medija u Španiji u traženje njegove zamjene uključio se i Cristiano Ronaldo.

“U potragu za nasljednikom uključio se i Ronaldo koji je Florentinu Perezu rekao da bi idealna zamjena bio Miralem Pjanić”, piše Diario Gol.

Bh. reprezentativac, Miralem Pjanić član je Juventusa iz Torina, i prema informacijama iz Italije, Stara dama je saopćila da je njegova cijena 80 miliona eura.

radiosarajevo.ba

Luka Modrić na izlaznim je vratima madridskog Reala, pišu španjolski mediji koji se intenzivno bave tom pričom posljednjih nekoliko sedmica.

“Luka Modrić sjajan je igrač, sastav Reala bez njega je nezamisliv, ali on već ima 33 godine.

Zbog toga je čelnicima kluba glavna zadaća pronaći njegovu zamjenu”, piše danas Diario Gol.

I drugi španjolski mediji ovih dana pišu kao da je Lukin odlazak na ljeto sigurna stvar, a prema njihovim tvrdnjama, najvjerovatnije će otići u Premiership.

Neki tvrde da odlazi u Arsenal, a drugi da će biti dio spektakularne razmjene s Manchester Unitedom – Modrić i Balea za De Geu, Pogbu i Martiala.

Diario Gol piše kako se u traženje njegove zamjene uključio i Cristiano Ronaldo.

“Mateo Kovačić još uvijek nije spreman za tu ulogu, a Dani Ceballos još je ‘zeleniji’. Kroos nije isti tip igrača.

U potragu za nasljednikom uključio se i Ronaldo koji je Florentinu Perezu rekao da bi idealna zamjena bio Miralem Pjanić”, piše Diario Gol.

Pjanić je trenutno član Juventusa, Mandžukićev suigrač vrijedi 65 miliona eura.

“Nogometaš iz BiH nije tehnički jak kao Modrić, ali je trkački moćan i ima dobar pregled igre. Uz to, Pjanić češće zabija”, stoji u članku.

zmajevibih7.blogspot.com