ŠOKANTNO SAZNANJE: Je li moguće da ovo u MODERNOJ SRBIJI postoji…

Jedna dinastija je ipak najpoznatija u Srbiji

Pojam “politička dinastija” poznat je u mnogim zemljama širom sveta, ali, ni Srbija ne odmiče za njima. Porodice čiji članovi nasleđuju jedni druge na partijskim, a ćesto i na državnim pozicijama postoje i u Srbiji.

Dinastija Krkobabić je možda najpoznatija u Srbiji. Prvo je srpska javnost upoznala Jovana Krkobabića, osnivača PUPS-a i bivšeg potpredsednika Vlade, ministra rada, zapošljavanja i socijalne politike, koji je počeo politikom da se bavi od rane mladosti.

Njega je nasledio sin Milan, koji je posle svog oca preuzeo PUPS, na čijem je čelu, i čiji je mandat opet obnovljen, a godinama je bio na čelu JP “Pošta Srbije”. On je i ministar bez portfelja. Njegov sin Stefan zaposlen je kao savetnik u Privrednoj komori Beograda, a da li će krenuti očevim i dedinim stopama kada je politika u pitanju, videćemo.

Da iver ne pada daleko od klade pokazuje i “dinastija Nikolić”. Bivši predsednik Srbije i osnivač i bivši predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić takođe nije jedini u porodici koji je u političkim vodama. Njegov sin Radomir je godinama gradonačelnik Kragujevca.

On je obavljao funkciju predsednika Gradskog odbora SNS u Kragujevcu u periodu od 2010-2012. godine. U junu 2012. izabran je za potpredsednika Glavnog odbora, a u oktobru iste godine za predsednika Izvršnog odbora SNS-a. Na lokalnim izborima 2012. godine bio je prvi na listi odborničke grupe SNS-a.

Očevim stopama krenuo je i Luka Dačić, sin lidera socijalista Ivice Dačića, koji se zvanično priključio jatu socijalista kada je postao punoletan, prošle godine. Tako je posle njegovog prvog nastupa Dačić senior rekao da je Luka dobro govorio i da on sada može u penziju. Međutim, ne znamo da li će Luka Dačić uspeti da “ukrade” slavu svom ocu, jer teško je zaseniti Dačića seniora kada su razni “nastupi” u pitanju.

Maminim stopama krenula je i ćerka potpredsednice LDP-a Nataše Mićić, Anđela, koju je javnost upoznala tokom kampanje za beogradske izbore, kada je LDP izašao sa novim mladim licima, među kojima je bila i ona. Anđela Mićić rođena je 1989. godine u Užicu, gde je završila osnovnu i srednju školu, a u Beogradu je zavšila FON.

Malo ko zna da je i sin Aleksandra Antića, ministra saobraćaja takođe u politici. Andrej je član omladine SPS-a, a da li će krenuti očevim stopama i ka nekoj fotelji u Vladi, vreme će pokazati.

I Branko Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave nije jedini iz porodice koji se bavi politikom. On je krenuo očevim stopama. Kostadin Ružić, bio je istaknuti srpski diplomata u Australiji, u Pertu.
espreso.rs