ŠOK ZA SVE KORISNIKE FEJSBIKA U BIVŠOJ JUGOSLAVIJI: Traže da se zabrani pominjanje Tita i bivše Juge!?

Hrvatsko udruženje Udruga Urbana Desnica traži od Fejsbuka da briše sve objave u kojima se pominju Josip Broz Tito i Jugoslavija.

Udruženje je na svojoj stranici objavilo da je posljednjih nekoliko dana navodno u direktnom kontaktu sa administracijom ove društvene mreže u Londonu, te da su se požalili na objave u kojima se pominje Tito, piše N1.

– Riječ je o našoj opširnoj prijavi koju smo im poslali, te priložili pregršt dokumenata, članaka svjetskih medija, dokumentarni film o ubistvima u Titovo ime, koji je titlovan na engleski, navodi se u objavi ovog udruženja.

“Urbana desnica” tvrdi da su im Fejsbukovi administratori zahvalili i najavili da će uskoro svi sadržaji u kojima se veliča Tito ili Jugoslavija biti automatski obrisani, a njihove promotere mreža će navodno blokirati.

– Kada dobijemo službenu potvrdu na e-mail o uvrštenju u algoritam, obavijestićemo vas. Tada će svaka vaša prijava na sadržaj u kojima se veliča zločinački režim ili Tito biti automatski obrisani, ističu hrvatski desničari.

Sjedište udruženja “Urbana desnica” nalazi se u Splitu, a ciljevi su im da, kako navode, “promovošu moderne rodoljubive vrijednosti i kulturu života, te sprovedu lustraciju”.

Inače, u svojoj – kako su je nazvali – “Inicijativi protiv promocije masovnog ubice Josipa Broza Tita na društvenim medijima” – izvukli su neke rečenice iz nekih svjetskih listova: “13. masovni ubica 20. vijeka ŽRTVE 570.000 (politički protivnici)” (Daily Mail); “Titovi odredi ubica operirali su u Zapadnoj Njemačkoj” (Spiegel Online); “Evolucija u Evropi: Hrpe kostiju u Jugoslaviji ukazuju na partizanske masakre” (The New York Times).

Hrvatsko udruženje Udruga Urbana Desnica traži od Fejsbuka da briše sve objave u kojima se pominju Josip Broz Tito i Jugoslavija.

Doznajemo.com