ŠOK ZA NOVU GODINU: Pogledajte kakvo vrijeme očekuje Bosnu u prvim danima nove 2018. godine…

ŠOK ZA NOVU GODINU: Pogledajte kakvo vrijeme očekuje Bosnu u prvim danima nove 2018. godine…

Objavljena je i vremenska prognoza za prve dane u 2018. godini.

U ponedjeljak, 01.01.2018., prije podne se prognozira naoblačenje. Kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera U noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 4°C, a u Krajini i do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C.

U utorak, 02.01.2018., oblačno sa kišom. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine. Prestanak padavina u poslijepodnevnim satima. U noći na srijedu smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na srijedu vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Temperatura zraka uglavnom između 2 i 6°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C.

U srijedu, 03.01.2018., u jutarnjim satima više oblačnosti na istoku Bosne. U većem dijelu zemlje pretežno vedro. Od sredine dana se očekuje novo naoblačebnje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 0°C, na jugu zemlje do 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C.

U četvrtak, 04.01.2018., oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Prestanak padavina poslije podne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 4°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C.

DETALJNIJA PROGNOZA ZA SEDMICU

U ponedjeljak, 1. januara 2018., prije podne se prognozira naoblačenje, odnosno kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak.

Na planinama će padati i snijeg, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH) saopćeno je kako će puhati slab do umjerene jačine vjetar južnog smjera, a u noći na utorak vjetar mijenja smjer na sjever.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva, na jugu zemlje do četiri, a u Krajini i do osam stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U utorak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Snijeg se prognozira iznad 800 metara nadmorske visine.
Prestanak padavina moguć je u poslijepodnevnim satima. U noći na srijedu doći će do smanjenja oblačnosti. Puhat će slab do umjerene jačine vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U noći na srijedu vjetar u Bosni mijenja smjer na jugo. Temperatura zraka uglavnom između dva i šest stepeni, na jugu zemlje od pet do devet stepeni Celzijusa.

U srijedu u jutarnjim satima očekuje se više oblačnosti na istoku Bosne. U većem dijelu zemlje vrijeme će biti pretežno vedro. Od sredine dana se očekuje novo naoblačenje i slab do umjerene jačine vjetar južnog smjera.
Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između minus četiri i nula, na jugu zemlje do dva stepena Celzijusa. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam stepeni.

U četvrtak se očekuje oblačno vrijeme sa kišom, a na planinama snijeg. Prestanak padavina najavljen je za poslije podne. Puhat će slab vjetar južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između minus jedan i četiri stepena. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam stepeni Celzijusa.

N1