ŠOK NA ESTRADI| Poznati muzičar iz Sarajeva lišen slobode: Advokat potvrdio informaciju da mu je…

Okružni sud u Istočnom Sarajevu večeras je odredio jednomjesečni pritvor 28-godišnjem Sarajliji A.N.

Portal Oslobođenja nezvanično doznaje da je riječ o sarajevskom reperu Adnanu Nikšiću, poznatijem pod imenom Sajfer, koji je u četvrtak uhapšen na području Opštine Istočna Ilidža zbog sumnje da je posjedovao 5 kilograma marihuane. Informaciju o određivanju pritvora 28-godišnjaku je spomenutom izvoru potvrdio njegov pravni zastupnik Edis Mustafić.

Podsjetimo, jučer su braća Adnan i Alija Nikšić isti dan pali u ruke policije i kod njih je pronađeno ukupno oko 9,5 kilograma marihuane i oružje. Naime, Adnan je uhapšen u četvrtak u 10.30 časova, na parking prostoru u Ulici akademika Petra Mandića, opština Istočna Ilidža, tačnije na autobuskoj stanici u Lukavici, a Alija u u 17.30 časova u Ulici Francuske revolucije u sarajevskom naselju Ilidža.

Naime, na dojavu kolega iz Sarajeva, službenici PU Istočno Sarajevo u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, kod autobuske stanice u Lukavici napravili zasjedu Adnanu Nikšiću. On je na obližnjem parkingu parkirao svoj BMW, tip X5 i tada su ga opkolili policajci i pretresli vozilo. U jednom koferu pronađeno je pet PVC paketa skanka, ukupne bruto mase oko pet kilograma koje je Adnan vjerovatno namjeravao preprodati kupcu iz Istočnog Sarajeva.

Istovremeno su sarajevski policajci na Ilidži izveli akciju u kući u kojoj stanuje Alija Nikšić. Službenici Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, Sektora krim policije, Uprave MUP-a Kanatona Sarajevo izveli su pretrese kuće u Ulici Francuske revolucije i putničkog vozila Ford fiesta, koje koristi Alija Nikšić i tom prilikom pronašli: oko četiri i po kilograma marihuane, 6 pištolja raznih marki i kalibra, 105 metaka i jedan mobitel.

doznajemo.com