SLUČAJ ŠOKIRAO CIJELU ZEMLJU: “Porodila se u toaletu auto-škole, ostavila dijete i s prijateljem otišla”…

Slučaj je šokirao Sloveniju, a na vidjelo izlaze novi detalji. Jedna ženska osoba, čiji puni identitet nije objavljen, osim informacije da nije u pitanju maloljetnica – rodila je dječaka u Centru za sigurnu vožnju u Celju, mjestu gdje se obavlja obuka mladih vozača – a zatim je novorođenče ostavila u toaletu!?

Kriminalistički istražitelji u Celju iznijeli su neke detalje ovog slučaja, koji je policija okvalifikovala kao pokušaj čedomorstva, pa protiv mlade žene slijedi krivična prijava. Ona je instruktorima u spomenutom Centru na Vranskom bila sumnjiva zbog svog ponašanja u subotu prijepodne kada je došla na kurs sigurne vožnje.

Vidjevši da ona nije nije u dobrom psiho-fizičkom stanju instruktori su joj preporučili da dođe neki drugi put, ali ona je insistirala da prisustvuje tečaju. No, pažljivo su pratili njeno ponašanje…

Dugo vremena se zadržala u prostorijama toaleta, gdje je i donijela na svijet muško novorođenče. Zatim se udaljila iz Centra, zajedno sa svojim partnerom, s kojim je i došla na lice mjesta. Nije objavljeno da li je u pitanju otac djeteta.

IMALI ŠTA VIDJETI! Budući da im je sve skupa bilo sumnjivo, brzo nakon izlaska djevojke iz toaleta, higijeničarka, domar i jedan instruktor vožnje ušli su u toalet i imali su šta vidjeti – pronašli su tek rođenog mališana!

Dijete je brzo odvedeno u Pedijatrijski urgentni centar bolnice u Celju, a zatim helikopterom prebačeno u Klinički centar u glavnom gradu Ljubljani, gdje su doktori uspjeli stabilizovati njegovo stanje. Mališan je sada dobro.

MEDICINSKA POMOĆ. U međuvremenu, privedeni su i djevojka i njen prijatelj kako bi bili ispitani. Njoj je također bila potrebna medicinska pomoć.

Policija smatra da je bio ugrožen život djeteta i zbog toga su podnijeli prijavu.

Doznajemo.com/24ur.si