SKANDAL U POLITICI: Čelni čovjek općine godinama ucjenjivao sekretaricu i slao joj OVE sms-ove…

Protiv predsjednika općine Brus Milutina Jeličića Jutke podnesena je krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucjenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri.

Krivična prijava podnesena je nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dvije godine bila zaposlena u Općini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana.

– Dvije godine radila sam kao njegova sekretarica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucjenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta – povjerava se Marija Lukić i kaže da nije imala hrabrosti da sve prijavi policiji, jer joj je Jeličić prijetio, piše Blic.

– Plašila sam se, prijetio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić – tvrdi Lukić.

Zbog svega što je preživjela, nije mogla spavati, jesti – doživjela je nervni slom. Zbog toga od septembra posjećuje psihijatra.

Lukić kaže da se svaki susret završavao na isti način, uz lascivne riječi i pokušaje predsjednika Općine da joj se mimo njene volje približi. Neprijatnosti su se nastavljale i poslije radnog vremena kada ode kući. Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih sms-ova.

– Izvini što sam te malo ljubio danas nasilno, mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano – stoji u poruci s kraja 2016. godine.

Na poruke svoje tadašnje sekretarice, u kojima ga ona pokušava odbiti, nije obraćao pažnju, već je u istom tonu nastavio.

– Ma OK, tebi je lijepooo. A meni ne baš. Al’ ću se i ja potruditi da i meni baš lijepo bude – napisao je Jeličić.

Dalje u prepiskama, Jeličić piše kako boljeg od njega neće naći, jer je on najbolji. A na njenu poruku – da ne traži muškarca, već da ga je pitala za mogućnost napredovanja u poslu – on odgovara da joj nudi sve, da je obećao, ali da ona ne želi.

– Ljubkam željkammmmmm te, srceeee. Kad ćemo se volkatiiiii veććććććć dvije godine prođoše većććć – napisao je, a odgovor Lukić da “unapređenja, izgleda, nema bez je**nja”, on kaže:

– Za neke nemaaa, a za neke imaaaaa.

Avaz