SKANDAL NAKON SVADBE, POJELO SE POPILO: Došlo samo 40 zvanica, umjesto 80, a onda Senada V. gazdi…

Senada V. (44) iz Tara u Istri (Hrvatska) osuđena je na zatvorsku kaznu u trajanju od 11 mjeseci zbog prevare. Ona je, prema presudi, koja još nije pravosnažna i na koju ima pravo žalbe, 2012. godine prevarila umašku kompaniju I.M. Trade jer nije platila kćerkinu svadbu u konobi “Trčka” kod Umaga. Oštetila ih je navodno za 19.555 hrvatskih kuna (oko 2.630 eura).

– Sve je na sudu. Ona se s nama dogovorila da će na kćerinu svadbu doći 80-ak ljudi. Toliko hrane je i pripremljeno, da bi na kraju na svadbu stiglo njih pedesetak. Nije nam niti dan prije svadbe javila da ih neće biti u najavljenom broju. Jednostavno nam nakon toga nije platila niti lipu. Ne znam gdje je ona sada. Lokal se trenutno preuređuje, a ona nam je ostala dužna oko 20.000 kuna – izjavio je jedan od vlasnika restorana.

Cijena menija bila je 200 kuna, a svadbena večera prošla je, tvrde, u najboljem redu. Optužena se nakon svadbe, nastavlja vlasnik restorana, jednostavno prestala javljati na telefon, isto kao i njen suprug. Neslužbeno se doznaje da Senada V. više ne živi u Hrvatskoj, a na sudu nije imala branitelja ni po službenoj dužnosti jer u ovom postupku branitelj i nije bio obavezan.

Na sudu je izjavila da se ne osjeća krivom jer je nekoliko dana ranije nazvala konobu rekavši da će na svadbu doći 40-ak uzvanika, a ostali neće moći doći. Također je izjavila da su ona i bivši suprug s roditeljima mladoženje nakon svadbe došli do vlasnika konobe te da im je rekao da trebaju podmiriti i troškove pića koje su gosti popili.

Izjavila je i da prema dogovoru gosti nisu smjeli uzimati piće na svoju ruku, bez njenog znanja, ali da je uprkos tome vlasnik konobe davao piće gostima. Supružnici su tada odbili platiti račun smatrajući da trebaju podmiriti račun samo za 40-ak gostiju koliko ih je stiglo na svadbu.

– Nadam se da ćemo doći do našeg novca – zaključio je vlasnik restorana.

doznajemo.com