SJEĆATE LI SE BUNTOVNICE SANJE IZ ‘BOLJEG ŽIVOTA’: Danas ima 50 godina i evo kako izgleda…

Dubravka Mijatović je srpska filmska, pozorišna i televizijska glumica. Devedesetih godina bila je poznata po ulogama u serijama Bolji život i Srećni ljudi, kasnije u serijama Stižu dolari i Bela lađa.

Godine 2008. dobila je glavnu žensku ulogu u popularnoj seriji Moj rođak sa sela, a deset godina kasnije glavnu ulogu u seriji Nemanjići – rađanje kraljevine. Dubravka je značajne uloge ostvarila i u filmovima Jagoda u supermarketu i Tri palme za dve bitange i ribicu. Igrala je i u uspešnoj predstavi Doručak kod Tifanija pozorišta Madlenijanum.

Mijatovićeva je bila tinejdžerska ikona devedesetih, i u vrijeme snimanja serije Srećni ljudi jedno od najpopularnijih TV-lica.

”Bolji život” bila je jedna od najpopularnijih serija u bivšoj Jugi, a na srpskom RTS-u reprizirala se nekoliko puta u posljednjih trideset godina. Brojne glumačke face pojavile su se u seriji, a nekima od njih Bolji život je najpoznatija uloga u karijeri.

Jedna od najzanimljivijih djevojaka u seriji je bila butovkinja Sanja koju mnogi pamte kao najljepšu glumicu u seriji.

Dubravka Mijatović nakon Boljeg života je nastavila uspješnu glumačku karijeru. Danas ima 50 godina i izgleda sjajno.

Dubravka igra u seriji Nemanjići – rađanje dinastije, najskupljem televizijskom projektu u povijesti Srbije.

O supruzi Stefana Nemanje nema puno istorijskih spisa. Zna se da je bila plemkinja i prije braka, ali ne zna se tačno porijeklo. Rodila je šestoro djece, a 1196. godine se zajedno sa suprugom zamonašila i uzela ime Anastasija. Preminula je 1200. godine i sahranjena je u manastiru Studenica. U seriji „Nemanjići – rađanje kraljevine“ njen lik igra Dubravka Mijatović, poznata po ulogama u seriji „Srećni ljudi“, „Moj rođak sa sela“ i „Bela lađa“. #nemanjići #vojinćetković #ćetković #rađanjekraljevine #vojincetkovic #nebojsaglogovac #dubravkamijatovic #slobodamicalovic #nemanjiciradjanjekraljevine #nemanjici #atvprogram #alternativnatelevizija#alternativnatv #premijera #ekskluziva #mladennelevic #domaceserije #atvbl

A post shared by AlternativnaTV (@atvbl) on

novi.ba