“Silovao me je radnik ćevabdžinice” MLADA SARAJKA U POTRESNOJ ISPOVIJESTI PRIZNALA ŠTA SE DESILO…

Sarajevska policija uhapsila je jučer kasno popodne mladića koji se sumnjiči da je u ranijem vremenskom periodu silovao maloljetnicu.

Kako Faktor saznaje iz izvora bliskih istrazi, priveden je radnik u jednoj sarajevskoj ćevabdžinici.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica je slučaj prijavila Policijskoj upravi Novi Grad. Ona je u svojoj prijavi navela kako je sa mladićem izašla na piće u jedan sarajevski ugostiteljski objekat, a potom ju je on automobilom trebao odvesti kući.

Međutim, kako se maloljetnica kasnije povjerila svojoj majci, on ju je u automobilu prisilio na spolni odnos. Nakon što je ispričala majci šta se desilo, odlučile su se da slučaj prijave i policiji.

Mladić će, kako nam je potvrdio naš izvor, sutra biti ispitan pred tužiocem, a policija provjerava navode prijave i radi na prikupljanju dokaza u ovom slučaju.

Budući da je u ovom slučaju oštećena maloljetnica, iz MUP-a Kantona Sarajevo, kao ni iz sarajevskog Kantonalnog tužilaštva nam nisu mogli iznositi detalje ovog slučaja.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić potvrdila nam je samo da je osumnjičeni predat u nadležnost tužioca, koji će, nakon što ga ispita, donijeti odluku o daljim mjerama koje će biti poduzete u ovom slučaju.

Prema nezvaničnim informacijama, maloljetnica je slučaj prijavila Policijskoj upravi Novi Grad. Ona je u svojoj prijavi navela kako je sa mladićem izašla na piće u jedan sarajevski ugostiteljski objekat, a potom ju je on automobilom trebao odvesti kući. Međutim, kako se maloljetnica kasnije povjerila svojoj majci, on ju je u automobilu prisilio na spolni odnos. Nakon što je ispričala majci šta se desilo, odlučile su se da slučaj prijave i policiji.

doznajemo.com/faktor.ba