“SELO SVAŠTA PRIČA NAKON ŠTO SE PROČULO…” Udala se za svekra, nakon razvoda sa mužem!?

Gospođa po imenu Marija Bilić se razvela od muža, kada se vratio iz inostranstva, zbog toga što nije mogao naći posao, piše sajt Aktuelnosti24.

No, ono što ju je dovelo na novinske stupce je informacija o njenom postupku nakon razvoda braka…

Naime, nakon toga odlučila je, da se preuda za punih trideset godina starijeg svekra (78), oca njenog supruga, a motiv je da bi naslijedila svekrovu penziju od 750 eura, nakon njegove smrti.

– Muž bez posla, ona bez posla, živjeli su od svekrove penzije. Dogovorili su se da ona brine o njemu, dok ne umre – navodi isti izvor u svom tekstu.

Barem zvanično, gospođa Marija tvrdi da se u odnosu izmedju nje i svekra ništa nije promijenilo, da i dalje spava sa mužem, a po selu se svašta priča, za što niko u ovoj neobičnoj familiji izgleda ne mari.

– Nije mala penzija i žalosno je da propadne, a ni muž ni ona ne rade, navodno je obrazložila svoj postupak sebi bliskim ljudima.

doznajemo.com

Festival vjenčanja “Moj dan iz snova” ispunio očekivanja…

Festival vjenčanja “Moj dan iz snova” koji se održao u Mostaru uspješno je završen. Mostarska kompanija Sfera, koja je organizator događaja, a uz podršku Turističke zajednice HNK okupila je više od 50 izlagača iz BiH koji su se predstavili javnosti. Bilo je to mjesto druženja, dobre zabave, razmjene informacija, te odlične ponude.

U sklopu festivala dodijeljeno je više od 70 nagrada sponzora, partnera i izlagača. Svakih sat vremena održavala se tombola, te su posjetioci nagrađivani bogatim nagradama. Festival se održavao od 13 do 21 sat u dvorani “Queen”, u hotelu Mepas i privukao je brojne mlade iz Hercegovine koji su u pripremi vjenčanja, ali i sve one koji se bave organizacijom dana iz snova.

“U 18 sati je bila revija vjenčanica, haljina i odijela, a nakon revije dodijeljene su glavne nagrade festivala. Na revijama su se predstavili svi domaći brendovi, dakle svi naši izlagači su iz BiH, jer smo smatrali da je najvažnije na jednom mjestu okupiti sve brendove, kako bi javnost mogla dobiti cjelokupne informacije”, istakli su organizatori.

Posjetioci su pored odlične i bogate ponude izlagača, mogli uživati u edukacijama, radionicama, te degustacijama. Raznovrstan program oduševio je posjetioce, te su organizatorima upućene riječi hvale i oduševljenja.

“S obzirom na oduševljenje i odlične reakcije naših izlagača, sponzora i partnera, te svih posjetioca, iznimno smo zadovoljni kako je sve proteklo, te s ponosom možemo kazati da da će festival postati tradicija u gradu na Neretvi. Još jednom se zahvaljujemo svima koji su dali svoj doprinos da festival bude savršen”, dodali su organizatori.

Zaštitno lice festivala bila je Ana Bavrka, Miss New World 2017. godine , koja je prošetala u jednoj od vjenčanica i obratila se prisutnima.

Klix