SELEKTORA BIH OBUZELE EMOCIJE: Plasirati se na EP tri puta zaredom ne može biti slučajno…

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine napravila je pravi podvig. Treći put, i to uzastopno, U-17 selekcija naše zemlje izborila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Ovoga puta na klupi naših kadeta nije bio njihov selektor Sakib Malkočević, već njegov kolega Zoran Erbez. Malkočević je zbog zdravstvenih problema morao ostati u Bosni i Hercegovini.

– Ne znam stvarno šta da vam kažem. Sada su me zvali i svlačionice, pjevali su, pjesma se orila. Vjerujte mi da sam jako uzbuđen zbog svega ovoga – bile su prve riječi Malkočevića za Faktor.ba.

Njegovi izabranici koje je ovoga puta odlično sa klupe vodio Malkočevićev zamjenik Zoran Erbez u izuzetno jakoj konkurenciji osvojila je prvo mjesto.

– Iskreno mislim da je ovo najjača grupa. Francuzi, Danci i domaćini Austrijanci, sasvim sigurno prejaka grupa, a mi smo na kraju završili kao prvoplasirani. Od početka smo vjerovali u ove momke, koji su do utakmice s Francuskom u sedam susreta primili sedam golova. Može pričati ko šta hoće, ali plasirati se na Evropsko prvenstvo tri puta zaredom ne može nikako biti slučajno – naglasio je Malkočević, te svima uputio iskrene čestitke, od fudbalera, stručnog štaba, N/FSBiH do navijača koji su bodrili našu reprezentaciju u Austriji.

Zdravstveni problemi Malkočevića su odvojili od njegovih momaka.

– Sutra imam još jednu kontrolu, ali vjerujte mi već sada se osjećam mnogo bolje. Emocije su me malo preplavile pa vas molim da me razumijete – kazao je Malkočević, a mi smo mu na kraju poželjeli sve najbolje i da ga zajedno sa njegovim izabranicima i ove godine gledamo na Evropskom prvenstvu.

faktor.ba