SAOBRAĆAJNI KRAH U BiH| Mnoge dionice su blokirane: Pogledajte šta je snijeg uradio zimskim službama…

Nove sniježne padavine koje su tokom noći zahvatile pojedine dijelove Bosne i Hercegovine otežale su i usporile saobraćanje, naročito na dionicama u višim predjelima.

Izdvajaju se magistralni putevi: Bugojno-Novi Travnik (Rostovo), Sarajevo-Kladanj (Nišići i Karaula), Sarajevo-Konjic (Ivan Sedlo), Prozor-Gornji Vakuf (Makljen) i Bugojno-Kupres-Šujica.

Zbog niskih jutarnjih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozorava se na poledicu na kolovozu. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putevima. Upozoravaju se i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Na autoputu A-1 preticajnom trakom saobraća se na dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo.

Zbog aktiviranih klizišta izmjenjen je režim saobraćaja i na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka (na lokalitetu Gornji Šeher), kao i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, a razlog je urušavanje potpornog zida.

Vozači se upozoravaju na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz, a posebno se izdvajaju dionice: Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka i Sarajevo-Foča. Apeluje se na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

faktor.ba