SALKIĆ ŠOKIRAN PRIJETNJAMA: Pogledajte kako ga je Dodik kaznio zbog borbe za prava Bošnjaka…

Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske, šokiran je prijetnjama koje mu je danas uputio Milorad Dodik i očekuje od tužilaštva i sigurnosnih agencija da reaguju kako bi predsjednik RS-a na adekvatnim adresama objasnio šta je podrazumijevao pod svojim izjavama.

Dodik je danas izjavio da je “krajnje vrijeme da se Ramiz Salkić sam disciplinuje, da smanji doživljaje i pripazi šta priča”, a nakon što je potpredsjednik RS-a ocijenio da Dodik “radi na uspostavljanju oružanih formacija”.

– Ovo je do sada najozbiljnija prijetnja izrečena prema meni od jednog funkcionera ali i od običnih građana. Tužilaštvo i sigurnosne agencije imaju obavezu da djeluju po službenoj dužnosti. U sličnom tonu je govorio i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač u pismu koje mi je uputio u decembru prošle godine. I jedno i drugo smatram pritiskom i prijetnjom meni lično i mojoj porodici – kaže Salkić za Faktor.

Naglašava da Dodik jeste izrekao neprihvatljive prijetnje, ali nije demantovao njegove navode.

– U Dodikovoj izjavi nisam vidio da je demantovao bila šta od navoda koje sam iznio. S druge strane, ugledni svjetski mediji premijeli su identičnu analizu. Dakle, nije to izmišljotina Ramiza Salkića. Ja nikada ne iznosim laži i uvijek govorim istinu. Razumijem da je Dodik krenuo uz pomoć nekih Bošnjaka da radi na mojoj diskreditaciiji, ali je vidio da to nije urodilo plodom unutar bošnjačkog naroda, građana koji su mene birali, pa sada pokušava iskoristiti neke druge metode. Mene se ne može zaplašiti jer ja sam čovjek koji je prošao kroz dva logora i nastavit ću borbu za moj narod i moju državu Bosnu i Hercegovinu šta god to značilo i šta god o tome mislio Milorad Dodik – govori Salkić

Na kraju, poručuje Dodiku da je “krajnje vrijeme da Milorad Dodik prestane sanjati o tome da će RS ikada biti država i da kaže svojim građanima da je RS entitet, kao i da prestane terorisati sve nas u BiH”.

– Vrijeme je da svi počnemo raditi na pristupanju EU i postanemo civilizirana zemlja u kojoj će biti vladavina prava. Ali, Dodiku je najveći problem uspostava države u kojoj vlada pravo – kaže Salkić na kraju.

Nezavisne novine večeras su javile da je Dodik naredio da se Ramizu Salkiću umanji plaća za 20 posto “zbog Salkićevog iznošenja notornih neistina koje nanose nemjerljivu štetu ugledu Republike Srpske, iz čijeg budžeta potpredsjednik Salkić prima plaću”.

– Ja sam neko ko se ne može kupiti i ne postoji novac zbog kojeg ću izdati interese svog naroda. Bog daje nafaku, ne daje je Dodik, a ako neko potpiše odluku kojom mi se po Dodikovom nalogu umanjuje plaća, morat će ići na sud jer ću tužiti. Ovo prevazilazi sve civilizacijske i norme normalnog ponašanja i prelazi u šizofreniju. Ako je Dodik toliki patriota, pozivam ga da ni on ni ja ne uzimamo plaću ovu godinu nego da je se odreknemo u dobrotvorne svrhe – kaže Salkić.

faktor.ba