RONALDO TRAŽI DA REAL DOVEDE OVOG ZMAJA: Ovaj igrač može nadomjestiti ono što Realu treba ZATO GA TREBA DOVESTI

Luka Modrić na izlaznim je vratima madridskog Reala, pišu španjolski mediji koji se intenzivno bave tom pričom posljednjih nekoliko sedmica.

“Luka Modrić sjajan je igrač, sastav Reala bez njega je nezamisliv, ali on već ima 33 godine.

Zbog toga je čelnicima kluba glavna zadaća pronaći njegovu zamjenu”, piše danas Diario Gol.

I drugi španjolski mediji ovih dana pišu kao da je Lukin odlazak na ljeto sigurna stvar, a prema njihovim tvrdnjama, najvjerovatnije će otići u Premiership.

Neki tvrde da odlazi u Arsenal, a drugi da će biti dio spektakularne razmjene s Manchester Unitedom – Modrić i Balea za De Geu, Pogbu i Martiala.

Diario Gol piše kako se u traženje njegove zamjene uključio i Cristiano Ronaldo.

“Mateo Kovačić još uvijek nije spreman za tu ulogu, a Dani Ceballos još je ‘zeleniji’. Kroos nije isti tip igrača.

U potragu za nasljednikom uključio se i Ronaldo koji je Florentinu Perezu rekao da bi idealna zamjena bio Miralem Pjanić”, piše Diario Gol.

Pjanić je trenutno član Juventusa, Mandžukićev suigrač vrijedi 65 miliona eura.

“Nogometaš iz BiH nije tehnički jak kao Modrić, ali je trkački moćan i ima dobar pregled igre. Uz to, Pjanić češće zabija”, stoji u članku.
zmajevibih7

USAID dodijelio milion KM za nezavisne medijske sadržaje u BiH

USAID-ov Program osnaživanja nezavisnih medija (IMEP), dodijelio je danas bespovratna novčana sredstva za 23 medijska projekta, u ukupnom iznosu od 620.000 američkih dolara (989.082 KM).
Ceremonija dodjele grantova održana je u prostorijama Centra za promociju civilnog društva u Sarajevu, a ugovore su potpisali: TV1, magazin Start BiH, portali Impulsportal.net, Avangarda.ba, Radiosarajevo.ba, Buka.com/BukaTV, Analiziraj.ba te Žurnal.info.

Portalu Buka.com je dodijeljen ček sa iznosom od 81.000 dolara ili 129.218 KM. Portal Radiosarajevo.ba je dobio 39.220 USD ili 62.567 u KM-ovima, dok je portal Avangarda.ba dobio 46.780 dolara ili 74.627 KM.

Pet partnerskih projekata je također dobilo grantove: Udruženje Zašto ne? i Oslobođenje; Centar za građansku suradnju i portal žurnal.info; Mediacentar, Centar za istrživačko novinarstvo i portal bljesak.info; Transparency International u BiH i portal capital.ba; Centar za slobodno novinarstvo i magazin Faktor.

Grantove su dobili i pojedinci, građani novinari i novinari: Darko Udovičić, Jelena Kalinić, Ramo Hirkić, Adin Mulagić, Ornela Čolić, Faruk Vele, Edib Bajrović, Hana Kazazović, Hajrudin Redžović i Aldin Alić.

Program osnaživanja nezavisnih medija je program Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) putem kojeg će se do 2021. godine medijima i novinarima u BiH dodijeliti ukupno tri miliona dolara za proizvodnju nezavisnog medijskog sadržaja, kao i za razvoj kritičkog mišljenja.

“IMEP dodatno omogućava i besplatnu pravnu zaštitu novinarima i medijskim organizacijama koje su izložene klevetama, nasilničkom ponašanju ili uznemiravanju”, saopćeno je iz USAID-a.

Sve informacije o ovom projektu se nalaze na stranici www.imep.ba

Ovaj petogodišnji USAID-ov projekat implementira Centar za promociju civilnog društva, u partnerstvu sa Otvorenom mrežom.
Klix.ba