ROKOVNIK SA POPISOM GOSTIJU KUPLERAJA USRED SARAJEVA U RUKAMA POLICIJE: U njemu su imena…

Tužilac Borislav Čekić, nakon što je u akciji “Neon” u sarajevskom naselju Dobrinja otkriven kupleraj “Orlando”, koji je godinama držao Selvedin Bulbul podvodeći niz djevojaka, zatražio je od Suda da se njemu kao organizatoru te Selmi Delić, Arneli Ožegović i Ehlimani Ćehajić, koje su bile madam, odredi jednomjesečni pritvor. Kantonalni sud Sarajevo prihvatio je ovaj prijedlog i odredio pritvor osumnjičenima, piše Dnevni avaz.

Na ročištu za određivanje pritvora moglo se čuti da je bogata klijentela za jednu noć u ovom noćnom klubu znala potrošiti i do 900 KM (više od 450 eura). Prema rokovniku koji je izuzet iz ovog objekta, stalni gosti bili su direktori državnih i privatnih preduzeća, univerzitetski prefesori te bogati Arapi, ali njihovi identiteti nisu otkriveni.

U bordel su mogli ući samo odabrani, na poziv Bulbula ili neke od madam. Noćni klub “Orlando”, koji je radio od 2009. godine, bio je osiguran videonadzorom te zaštićen od pogleda izvana, jer su prozori oblijepljeni reflektirajućom folijom. Unutra su se nalazile šipke na kojima su plesale djevojke, kojima su klijenti ubacivali novac u veš i intimne dijelove tijela. Polugole i gole djevojke sjedile su klijentima u krilu, a obaveza im je bila da naruče piće od 50 KM, od čega je ona dobivala pola.

Piće je plaćao klijent, a se*s se nerijetko odvijao u samoj sali objekta, separeima i toaletu, ali i u stanovima po pozivu. Cijana se*sa, prema izjavama pojedinih djevojaka, kretala se od 150 do 200 KM, od čega su djevojke dobivale od 80 KM do 100 KM.

Jedna od djevojaka ispričala je tužiocima da je vidjela Selmu Delić i konobarice koje su gostima sipale u piće prah za potenciju. Ona i njena sestra, koja je, također, pružala se*sualne usluge, dobivale su upute od Delić i Bulbula da “više obrađuju klijente” kako bi zajedno više novca dobili.

Tužilac navodi da su svjedokinje koje su pružale se*sualne usluge, u strahu od moguće osvete te da bi Bulbul boravkom na slobodi mogao preko utjecajnih klijenata utjecati na njih. Advokati Sabina Hota, Sadik Hota, Izet Baždarević i Omar Mehmedbašić usprotivili su se određivanju pritvora i zatražili mjere zabrane kretanja.

Tužilac Čekić istaknuo je da Selvedin Bulbul ne posjeduje dozvolu za rad noćnog kluba. Porezna uprava zapečatila je 2015. godine “Orlando”, ali je objekt, pod izgovorom o renoviranju, ponovo otpečaćen.

– Rekao bih zbog nemara Porezne uprave, objekt je nastavio s radom, a nakon akcije, sada je ponovo zapečaćen – smatra tužilac.

BULBULOVA IZJAVA. Selvedin Bulbul se, zajedno sa Selmom Delić, sumnjiči i za pranje novca. Policija je oduzela sef, u kojem, prema njegovim tvrdnjama, ima 105.000 KM. Bulbul je jučer tvrdio da je podigao kredit od 100.000 KM za kupovinu nekretnina, koji otplaćuje od svoje penzije od 1.000 KM, od suprugine plaće od 1.500 KM i majčine penzije.

– Striktno zam zabranjivao djevojkama da rade one stvari i govorio sam im da je bolje da pošteno rade – tvrdi Bulbul, dok je njegova braniteljica Sabina Hota istaknula da osumnjičeni ima zdravstvenih problema te da boluje od posttraumatskog stresnog poremećaja, uzrokovanog zarobljavanjem u ratu.

Selma Delić, osoba od Bulbulovog povjerenja, a koja je, praktično, vodila posao, objašnjavala je djevojkama šta trebaju raditi. Ona je redovno vodila evidenciju za svaku djevojku, njihova imena i godišta te njihove klijente. Bilježila je koliko su djevojke dobivale na plesu, na se*su te broj prodanih pića mušterijama. Delić, Ožegović i Ćehajić također su vrbovale mlade djevojke za prostituciju, obećavajući im laganu i brzu zaradu. Njih tri i same su se ranije bavile prostitucijom.

doznajemo.com