“Rodila sam kad mi je bilo 12 godina, dijete je bratovo. Danas, kada sam dobila drugu kćerkicu…”

Može se razumjeti kakve je sve pomiješane emocije imala Tressa Middleton u trenutku kada je dobila svoju tek rođenu bebicu. Bujica majčinske ljubavi koju je osjetila kada je svoju tek rođenu kćerkicu privila uz svoje grudi, bila je pomiješana s žudnjom i žaljenjem…

Jer, danas 24-godišnja Tressa je mama kakve nema u Velikoj Britaniji!

2006. godine ona je bila najmlađa mama u ovoj zemlji, nakon što je s 12 godina rodila, a trudnoća je bila posljedica silovanja od strane rođenog brata Jasona, tada 16-godišnjaka.

Učenica Tressa tada je morala dati svoju kćerkicu na usvajanje i nije nikad prestala misliti o njoj. Tako da u trenutku kada pozira s svojom drugom bebom Arihannom i partnerom Darrenom Youngom (31), njen osmijeh krije i duboku čežnju.

I ona priznaje da je joj je biti majka po drugi put bilo u isto vrijeme i gorko i slatko iskustvo.

– Osjetila sam čistu sreću u trenutku kad se Arihanna rodila. Jer, bilo je trenutaka kada sam mislila da nikad neću imati drugo dijete – priznaje Tressa.

– Ali u isto vrijeme osjećam i krivicu. Jer Arihanna je sa mnom, a starija kćerka nije.

– Ona je još uvijek prva stvar na koju pomislim svakog jutra kada se probudim i zadnja stvar na koju mislim prije nego što ću utonuti u san. Volim je tako mnogo i ne mogu biti potpuno sretna bez nje. Slama mi srce pomisao da će Arihanna odrastati bez svoje starije sestre.

Tressa i Darren dobili su Arihannu 6. oktobra, nakon dugog, gotovo cjelodnevnog porođaja.

Danas ona govori o prinovi prvi put, u domu u kojem ima dosta slika kćerke čije je rođenje prije 12 godina ovaj slučaj dovelo na naslovnice medija. Osim fotografija, čuva i druge uspomene na svoju prvorođenu kćerkicu.

– Arihanna će uvijek znati da ima stariju sestru. Već sada joj govorim o tome, iako vjerovatno ne razumije sve. To neće biti tajna. Nadam se da će se njih dvije jednog dana sresti – iskrena je Tressa kada kaže kako misli da bi joj to bila najvažnija stvar na svijetu.

Ona je odlučna da svojoj kćerki omogući sretno i bezbrižno djetinjstvo, kakvo sama nije imala. Tressina mama, naime, borila se s pićem i drogama. Njen brat Jason počeo ju je se*sualno uznemiravati kada joj je bilo 7 godina, a četiri godine kasnije ostala je trudna nakon silovanja.

– Voljela sam moju majku, znam da je ona željela najbolje za nas, ali jednostavno se borila da to postigne. Željela sam samo imati normalno, uobičajeno djetinjstvo. Nisam mogla mami govoriti o onome kroz šta sam prolazila, jer je ona imala previše i svojih problema.

A problemi su se nastavili i kod Tresse. Očito pod uticajem svega što joj se dešavalo kao djetetu i ona je upala u problem narkomanije. Uspjela se «očistiti» i započeti drugačiji život s Darrenom, zatrudnjela je 2012. godine, ali je došlo do spontanog pobačaja. Samo tri dana kasnije joj je umrla i majka, u dobi od 41 godine, od teške upale pluća.

doznajemo.com