PUCNJAVA U BRČKOM KAO U FILOVIMA: Pustio psa na četvoricu muškaraca, pa jednog ranio u leđa…

Policija Brčko distrikta BiH istražuje pucnjavu koja se dogodila u subotu u šumi u blizini mjesta Ćoseti kod Brčkog, kada je iz vatrenog oružja lakše ranjen 23-godišnji…

Kako kažu Faktoru u brčanskoj policiji, njega je ranio S. N. nakon što ga je zajedno sa još tri osobe zatekao u šumi koja je u njegovom vlasništvu. Najprije je pustio psa na njih, a potom je i zapucao iz vatrenog oružja te ranio S. Š.

Policiji su sve prijavili ljekari Zdravstvenog centra Brčko, kada je ranjeni dovezen u ovu ustanovu kako bi mu se ukazala pomoć. Srećom, prošao je samo sa lakim tjelesnim povredama koje su mu nanesene u predjelu leđa. Policija je radom na terenu utvrdila ko je napadač.

– O svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH, a policija je izvršila uviđaj na mjestu događaja. Nakon preduzetih operativno-taktičkih mjera i radnji, policija je prikupila informacije da se u vezu sa izvršenjem krivičnog djela izazivanje opće opasnosti dovodi S.N sa područja Ćoseta – kazao je za Faktor Halid Emkić, glasnogovornik Policije Brčko distrikta BiH.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršen je pretres kuće i vozila, vlasništvo lica S.N., i tom prilikom pronađeni su i oduzeti predmeti za koje se sumnja da su korišteni u izvršenju krivičnog djela.

-Policija radi na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti koje se odnose na ovo krivično djelo, te će protiv S.N. biti podnesen izvještaj Tužilaštvu Brčko distrikta BiH – istakao je Emkić.

Policija Brčko distrikta BiH istražuje pucnjavu koja se dogodila u subotu u šumi u blizini mjesta Ćoseti kod Brčkog, kada je iz vatrenog oružja lakše ranjen 23-godišnji…

Faktor/SB