PRVI SVEKAR EMINE JAHOVIĆ O BIVŠOJ SNAJKI: „U brak sa mojim sinom ušla je maloljetna i udala se gotovo ćelava“…

Emina Jahović u prvi brak je ušla maloljetna i udala se gotovo ćelava, ali i tada je, makar kako tvrdi njen nekadašnji svekar, bila izuzetno ambiciozna, zbog čega se raspao njen prvi brak koji je sklopila sa Aladinom iz Novog Pazara.

Aladin sada ima ženu i troje djece, i vodi ozbiljnu firmu za opremanje stanova i kuća. Kada su se on i Emina upoznali, ona je tada zbog tog braka pobjegla od kuće, ali se ta zajednica vrlo brzo raspala i to zbog nje.

„Problem je nastao kada je ona smislila da se bavi pevanjem. Njena majka je došla kod mene i rekla mi: ‘Rusteme, znaš da Emina jako voli da peva.’

Ja sam joj rekao da može pevati za svoju dušu, ali kada je ona odlučila da to ne bude samo amaterski, moj sin nije želeo ženu koja neće stalno biti kod kuće.

Razmislio je i odlučio se za svoju porodicu. Njihov brak je trajao šest meseci i tada se sve završilo“, ispričao je tada Eminin svekar Rustem za “Blic puls”.

Blic/Slobodna Bosna

Detalji o kojima se šuti: Evo šta se krije iza razvoda Emine Jahović

Pjevačica Emina Jahović na korak je do zvaničnog razvoda od supruga Mustafe Sandala, ali, prema riječima njihovih prijatelja, teško da će ikada do toga formalno doći jer im to finansijski ne odgovara. Nesuglasice koje među njima traju posljednje dvije godine, a intenzivirale su se posljednjih nekoliko mjeseci, dovele su do sve češće razdvojenosti, ali u javnosti su njih dvoje i dalje glumili sretan par.

Kako piše Puls, jedan od glavnih razloga zašto Emina i Mustafa moraju da glume idealan par i kada su rastavljeni jeste taj što turski pjevač tamo važi za idealnog porodičnog muškarca.

– Mustafa u Turskoj ima dobar imidž porodičnog i poštenog čovjeka, što mu na godišnjem nivou donosi ogromne sume novca jer ga angažuju za reklame najjačih kompanija. Ukoliko bi se njegova slika u javnosti pokvarila, on više ne bi bio poželjan kao zaštitno lice brendova koji ga finansijski održavaju. To bi u velikoj mjeri uništilo njegovu karijeru pjevača i producenta jer bi ga tamošnji fanovi prezreli, a to bi opet utjecalo na priliv novca na njegove račune – kaže izvor blizak paru i dodaje:

– Ni Emini ne odgovara da ovaj razvod dobije epilog na sudu jer je pored srbijanskog tržišta planirala da osvoji i tursko, a na kojem ne bi imala šanse kao bivša supruga Mustafe Sandala. Sa druge strane, njihovi sinovi Jaman i Javuz navikli su na komfor koji im je Mustafa priuštio, a kojeg bi morali da se odreknu ukoliko bi njegov posao trpio.

Mustafa se u septembru na svadbi dobrog prijatelja pojavio sam i to je bila prva inicijalna kapisla da njihovi najbliži prijatelji pomisle da nešto nije uredu. Kako je već sve bilo jasno, Sandal je priznao da postoje razmirice u njihovom odnosu, a Emina se još prije toga povjerila svojim prijateljima. Međutim, kako je njihov brak uvjet za njihovu finansijsku stabilnost, pitanje je da li će ikada formalno doći do razvoda – kaže izvor.

Kako se pisalo, njihovu porodičnu vilu u Istanbulu prvi je nakon svađe napustio Mustafa, a kada su pokušali da izglade odnos i u tome nisu uspjeli, Emina je spakovala kofere i otputovala sa sinovima na zimovanje. Porodične fotografije kačila je svakodnevno, a nakon povratka u Tursku odmah je nastavila putovanje u Pariz i to sama. Neposredno prije toga posjetila je Marijanu Mateus u Londonu pa su ova djevojačka putovanja još više podgrijala čaršijske priče o razvodu, prenosi CdM.

Avaz