PRVI PUT OBJAVLJENE FOTOGRAFIJE UBIJENE PJEVAČICE: Bila u vodi, evo zašto PSI nisu našli tijelo…

Centar za forenzička istraživanja (CFI) iz Novog Sada predstavio je fotografije sa lica mjesta, na kojem je 3. aprila 2016. nađena mrtva pjevačica Jelena Krsmanović Marjanović (33), na osnovu kojih su došli do odgovora na pitanje: «Zbog čega tijelo Jelene Krsmanović Marjanović nije nađeno u noći potrage za njom, nego tek sutradan?»

Nenad Šipka, direktor CFI, objašnjava za Alo! da su ove fotografije samo segment njihove 3D rekonstrukcije Jeleninog ubistva i da su one vjeran prikaz fotografija uviđaja.

– Ovo je prikaz pronalaska Jeleninog tijela iz našeg softwarea. Na fotografijama se vidi da je tijelo skroz potopljeno u vodu, i to potrbuške. To objašnjava zbog čega policijski psi nisu u noći između drugog i trećeg aprila, kada je počela potraga za Jelenom po nasipu, nanjušili njeno tijelo – navodi Šipka i objašnjava zašto je to tako:

 –  Molekuli vode se na površini zadržavaju oko sat vremena. Strujanjem vazduha molekuli se raspršuju u vazduhu i praktično nestaju. To je onemogućilo psima da je nanjuše. Nama je ovo još jedan pokazatelj da Jelena nije ubijena u tom kanalu, nego da je tu donijeta s nepoznate lokacije, jer da je tu ubijena, psi bi morali da nanjuše njene tragove – one kojima je došla do kanala. Bilo da je hodala, bilo da je bila vučena po zemlji. A to se nije desilo.

Šipka dalje naglašava da u noći potrage za Jelenom nije bilo moguće da neko golim oko vidi Jelenu u kanalu, jer se ona praktično stopila s okolinom vode u kojoj je ležala.

Nenad Šipka iznio je još jednu tvrdnju o tome da Jelena nije ubijena na nasipu.

– Nakon što je Jelenino tijelo izvučeno iz kanala na njenoj majici nije bilo krvi, a na fotografijama njene majice koje su snimljene nakon obdukcije vidi se krv. Ta krv potiče od krvi iz lobanje pomiješane s vodom iz kanala. S obzirom na to da je njeno tijelo bilo skroz potopljeno u vodi, voda je prodrla u lobanju kroz otvore i rane nastale udarcima tupim predmetom. Prilikom izvlačenja tijela i transporta na obdukciju, došlo je do izlijevanja krvave vode na majicu – tvrdi Šipka.

– Na slikama se jasno vidi da je ona maltene skroz bila potopljena, tako da je u toku noći bilo nemoguće primijetiti tijelo u prljavoj vodi, punoj granja i žabokrečine. Zbog toga je ona nađena tek po danu trećeg aprila – zaključuje Šipka.

On tvrdi da CFI ovim fotografijama, ali i cjelokupnom rekonstrukcijom pokušava da stavi tačku na to da Jelena nije ubijena na nasipu.

– Mi zastupamo tezu da kanal u Crvenki nije mjesto na kojem je Jelena dobila smrtonosne udarce. Sve što smo do sada uradili ide u prilog tome, pa i ove fotografije.

Podsjetimo, prema rezultatima 3D rekonstrukcije, se došlo do zaključka da je Jelena ubijena između 1. i 2. aprila, a ne 2. aprila između 16.47 i 17.30 sati, kako je navedeno u naredbi za sprovođenje istrage.

– Jedan od zaključaka je da je ubica morao dobro poznavati nasip, ali i samu žrtvu. Zatim, isključuje se mogućnost da je pjevačica ubijena u bližoj ili daljoj okolini mjesta pronalaska tijela, jer nisu pronađeni tragovi krvi. Takođe, nemoguće je da niko od posjetilaca nasipa nije čuo Jelenine krike kada je napadnuta – objasnio je ranije Šipka.

Ubistvo Jelene Krsmanović Marjanović misterija je već 21 mjesec. Policija je 15. septembra uhapsila Zorana Marjanovića (39), Jeleninog supruga, kao osumnjičenog za ovaj zločin. Istraga je u toku i uskoro se očekuje podizanje optužnice.

doznajemo.com