PRVI PUT DAO IZJAVU: Konačno je o svemu progovrio advokat Nataše Bekvalac… Evo šta je kazao

Pjevačica Nataša Bekvalac stigla je u Prvi osnovni sud, kako bi se prvi put nakon prijave supruga Luke Lazukića, suočila sa njim pred zakonom.

Luka je optužen da je pretukao svoju suprugu u noći između 13. i 14. marta, nanijevši joj vidljive fizičke povrede.

Nataša nije davala izjave, ali je zato njen advokat imao da kaže nekoliko riječi pred novinarima.

Za početak, objasnio je da same dokaze ne može da komentariše.

Luka Lazukić je zatražio obezbjeđenje jer se navodno plaši da bi Natašin otac mogao nešto da mu uradi, a advokat je naveo da njegova bezbjednost nije ugrožena.

Na pitanje da li je Natašina bezbjednost zapravo ugrožena, on je odgovorio sljedeće:

– Sve što se tiče postupka u ovom momentu neću komentarisati, smatram da su do sada državni organi uradili sve i da će tako i ostati.

Takođe je rekao da imaju dovoljno dokaza za pokretanje krivičnog potupka protiv Lazukića.
srbijadanas.com

Matvijenko o ulasku BiH u NATO: Mi smo protiv militarizacije Evrope i širenja Alijanse

Predsjednica Vijeća Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije Valentina Matvijenko prokomentarisala je htijenje većeg dijela političkog tijela u BiH za priključenje države NATO-u.
“Pozicija Rusije je ovdje otvorena i jasan. Mi nastupamo protiv militarizacije evropskih država i nismo za širenje NATO-a ni za stvaranje novih ‘linija’. Ti potezi pogoršavaju stanje u Evropi. Sigurnost može biti samo jedinstvena za sve zemlje i ona nije moguća bez Rusije, kao što ruska sigurnost nije moguća bez Evrope. Zato činimo sve da bi vodili dijalog s našim partnerima. Mi se zalažemo za jedinstven evropski prostor sigurnosti. Da bi naša zajednička evropska kuća bila prosperitetna to se mora postići”, rekla je Matvijenko na konferenciji za medije u Banjoj luci.
Klix.ba