PROSINEČKI U VELIKIM PROBLEIMAMA| Stigli mu odbijenice igrača: Pogledajte koji Zmajevi neće igrati protiv Amerike i Meksika…

Robert Prosinečki nedavno je objavio prošireni spisak za “američku turneju” i utakmice sa SAD-om i Meksikom, a već se suočio s prvim problemima.

Novi selektor u svom debiju na klupi Zmajeva neće moći računati na Muhameda Bešića, kojem Everton ne dozvoljava odlazak iz kluba, s obzirom na to da se ne radi o zvaničnom FIFA terminu.

Ovo je popularni “Žuti” potvrdio u razgovoru za Sportske.ba, a još je dodao da sa Zmajevima vjerovatno neće putovati Armin Hodžić, dok je upitan i ofanzivac Rijeke Zoran Kvržić.

Selektor BiH neće pozivati nove igrače. Robert Prosinečki je za utakmice sa SAD-om i Meksikom pozvao 28 fudbalera.

Zmajevi 28. januara u Los Angelesu igraju protiv SAD-a, a tri danas kasnije u San Antoniju će odmjeriti snage sa Meksikom.

Okupljanje reprezentativaca je zakazano za 21. januar u Trening – centru Fudbalskog saveza BiH u Zenici.

Sjajna vijest za navijače Zmajeva: Osiguran TV prijenos mečeva protiv SAD-a i Meksika…

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem januara putovat će na američku turneju, na kojoj će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Prvo će 28. januara u Los Angelesu protivnik Zmajevima biti selekcija SAD-a, a tri dana poslije u San Antoniu zakazan je susret sa Meksikom.

Novi selektor Robert Prosinečki objavio je spisak igrača na koje će računati u ovom dvomeču, a na njegovom spisku su većinom fudbaleri iz Premijer lige BiH, uz nekoliko internacionalaca.

Ono što može obradovati navijače u BiH jeste činjenica da će imati priliku na TV ekranima pratiti nastupe Zmajeva.

– Savez je osigurao TV prava za Bosnu i Hercegovine i navijači ne trebaju brinuti – potvrdio je za Faktor generalni sekretar Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH Jasmin Baković.

Prvi operativac našeg fudbala naglasio je da je bilo razgovora sa zainteresovanim, ali da ugovor još nije potpisan.

Iako nismo dobili zvaničnu potvrdu, saznajemo da će utakmice protiv SAD-a i Meksika prenositi FACE TV, koja je prenosila i posljednju američku turneju Zmajeva i mečeve protiv Obale Slonovače i Meksika, uoči nastupa na Mundijalu u Brazilu.

Baković je naglasio da Savez intenzivno traga i za protivnikom za A tim u martovskom terminu.

– Imali smo neke ponude, no nismo imali selektora, te stoga nismo mogli dogovarati mečeve jer smo željeli čuti i stav selektora. U međuvremenu, zainteresovane reprezentacije pronašle su protivnike. Ipak, učinit ćemo sve da za martovski termin pronađemo adekvatnog rivala – kazao je Baković.