PROSINEČKI DAO PRVI INTERVJU ZA HRVATSKU TV: Pogledajte šta je rekao o Bosni pa šokirao BiH i Hrvatsku…

Robert Prosinečki je danas izabran na mjesto selektora seniorske nogometne reprezentacije BiH. U intervjuu za N1 je kazao da vjeruje da BiH može ostvariti plasman na EP, jer posjeduje kvalitet.

“Vrlo je bitno da sam dobio 15 glasova koliko je trebalo, znači podrška je od NS BiH. To je vrlo bitno za svakog trenera. Čim uđeš u završnicu uvijek se nadaš i na kraju sam sretan i zadovoljan da mogu kvalitetnu i super reprezentaciju voditi kao što je BiH”, kazao je Prosinečki za N1.

Kazao je da će za BiH krenuti za nekoliko dana, te da reprezentacija posjeduje veliki kvalitet.

“Tek je sve novo, prije 3 sata sam izabran za izbornika. Za koji dan ću ići u BiH pa ćemo detaljnije raditi na tome. Znamo Bosnu jako dobro, ima super kvalitetne igrače i veliki potencijal. Sigurno da nama svima, meni i mom stručnom štabu je cilj da se ode na veliko takmičenje, a to je sada EP. Vrlo brzo počinju kvalifikacije i radit ćemo na tome da BiH ode na prvenstvo jer ima kvalitet”.

Ima li u planu zvati Osima kao pomoćnika?

“Nemam nažalost, ali sigurno ću svaki detalj pratiti i obaviti razgovore sa svima njima. Za 20 dana je utakmica, ali vidjet ćemo ‘koji stranci mogu doći’ jer igraju u velikim klubovima i ne znam da li će ih klubovi pustiti. Odradit ćemo mali test sa U21 reprezentacijom, ali složit ćemo mi sve to do 28-og”, ističe Prosinečki.

Da li planira pratiti igrače iz Premijer lige BiH?

“Vidjet ćemo, pratit ćemo Premijer ligu BiH. U Bosni uvijek ima talenta, sigurno ćemo i tamo naći. Igrače koje sada imamo su na jednom velikom nivou, tako da ćemo s njima i par podmlađivanja kao i sa Lulićem i Ibiševićem imati u vidu širi krug igrača. Boravit ćemo tamo i pratiti situaciju. Vidjet ćemo da li sa Lulićem i Ibiševićem ima mogućnosti ikakve, ali sve u svemu Bosna ima kvalitet i može napraviti rezultat”.

Poruka navijačima?

“Nogomet je jedna od najvažnijih sporednih stvari u cijeloj bivšoj Jugoslaviji. Vjerujem da ćemo napraviti rezultat i oni to znaju cijeniti i da možemo otići na EP, ubijeđeni smo. Ne ono kao sad ja dolazim i to govorim, nego zaista svi vjerujemo da možemo napraviti rezultet jer kvalitet postoji”.