PROGNOZA NORVEŠKIH METEOROLOGA NAJAVLJUJE VELIKI PREOKRET: Snijegu uskoro neće biti ni traga, evo kada stižu…

Yr.no za Zagreb predviđa nastavak minusa do subote, kada bi temperatura trebala biti oko nule, dok će se u nedjelju popeti na plus šest uz razvedravanje. Temperature u plusu nastavit će se i tijekom idućeg tjedna, kada će rasti, pa će tako u utorak biti sedam stupnjeva, u srijedu devet, a u četvrtak čak plus 16, no uz nešto kiše.

Nakon što je najavljeni ledeni val sibirske zime zahvatio i Hrvatsku ovog tjedna, gotovo cijela zemlja je u debelim minusima, a ima i snijega. Jučer i danas je najniža zabilježena temperatura bila ona od minus 20 na Zavižanu. Meteorolozi vrhunac hladnog vala najavljuju za sutra i prekosutra.

Iako kalendarsko proljeće počinje tek potkraj ožujka, klimatološko bi trebalo početi već za dva dana pa se čini zaista neobičnim da se ovako hladni val pojavio tek sada na kraju zime. Norveški meteorološki institut Yr.no predviđa nastavak temperatura u minusu do kraja ovog tjedna. Konačno bi trebalo zatopliti u nedjelju, nakon čega će temperature samo rasti pa bi idući tjedan glavni grad Hrvatske mogao mjeriti i plus 16 stupnjeva, što je mnogo sličnije proljeću. Norveški meteorolozi predviđaju da u Hrvatskoj sada više neće biti snijega.

Yr.no za Zagreb tako predviđa nastavak minusa do subote, kada bi temperatura trebala biti oko nule, dok će se u nedjelju popeti na plus šest uz razvedravanje. Temperature u plusu nastavit će se i tijekom idućeg tjedna, kada će rasti, pa će tako u utorak biti sedam stupnjeva, u srijedu devet, a u četvrtak čak plus 16, no uz nešto kiše.

U Osijeku bi potkraj idućeg tjedna trebalo još više zatopliti. Temperature će u minusu biti još do kraja ovog tjedna, a u subotu će se popeti na minus tri. Tamo bi još nešto snijega moglo pasti u petak, ali ne i poslije toga. U sljedeću bi srijedu u Osijeku mogla početi kiša, no uz ipak više temperature, od 11 stupnjeva, koje će se u četvrtak popeti na čak 20 stupnjeva.

net.hr