PRIPREMITE KIŠOBRANE (A PONEGDJE I JAKNE): Stiže kišna fronta koja će nas prilično rashladiti…

I danas je uz prolazno više oblaka, bio još jedan skoro pravi ljetni dan. Unutrašnjost i kopneni krajevi u ovo doba doba godine dosta su topliji od obale, koju ipak rashlađuje još nezagrijano more. Ali promjena – stiže.

U utorak će i kopno rashlađivati ne more nego povremeni pljuskovi i kiša, a uzrok će biti premještanje hladne fronte preko nas. Već ujutro vjetar će s jugozapadnjaka okrenuti na sjeveroistočnjak pa će se na sjeverozapadni dio proširiti malo hladniji zrak. Zbog toga će biti nestabilno, a grmljavinskih pljuskova bit će najviše u Gorskom kotaru i Istri te uz granicu sa Slovenijom.

Poslijepodne će se nastaviti nestabilno vrijeme uz lokalne grmljavinske pljuskove. Puhat će slab sjeveroistočnjak, ali temperatura će i dalje ostati dosta visoka – u svakom slučaju, viša od prosjeka za travanj.

U Slavoniji će nakon sunčanog jutra poslijepodne biti nestabilnije, uz lokalne grmljavinske pljuskove. Temepratura će i u utorak ići do 27 stupnjeva. U Istri će najviše grmljavinskih pljuskova biti uz granicu sa Slovenijom, kao i što se kopnenog dijela granice dežele s ostatkom Hrvatske tiče, a u ostalim područjima prevladavat će sunčano. Puhat će slab sjeverozapadnjak. Južni dio Jadrana bit će sunčaniji i stabilniji, ostat će toplo i puhat će slab zapadni vjetar.

U srijedu će opet biti sunčano i toplo, a ujutro će uz rijeke i po kotlinama biti kratkotrajne magle. U četvrtak opet pljuskovi, a sa sjevernim vjetrom proširit će se i malo hladniji zrak, što ćemo osjetiti na dnevnim temepraturama. Na Jadranu ostaje posvuda sunčano i toplo, čak i malo toplije prema vikendu. Jedino osvježenje donijet će prolazno jaka bura koja će puhati u četvrtak.

dnevnik.hr