PRIČA KOJA JE POTRESLA AMERIKU: Mladić htio samo kupiti auto svog poginulog oca, a onda…

Zamjenik šerifa u okrugu Weld u Koloradu u Sjedinjenim Američkim Državama ubijen je na dužnosti tokom policijske potjere 2010. godine. Sam Brownle iza sebe je ostavio dva sina, Tannera i Chasea.

aukciju kako bi se pomoglo organizaciji COPS, koja pomaže familijama ubijenih policajaca u SAD. Sada već odrasli sinovi, Tanner i Chase, odlučili su učestvovati na aukciji i pokušati otkupiti automobil koji je vozio njihov otac.

– Za mene i mog brata to bi značilo mnogo – kazao je Tanner (20) lokalnim medijima. Novac su prikupili preko fond stranice na Internetu, zahvaljujući ljudima sa kojim su podijelili svoju priču, ali imali su ne mnogo iznad 12.500 dolara koliko je bila i početna cijena.

– Pomislio sam, jedino čemu se imam nadati ako cijena pređe naš limit, je da će neko imati srca i prepustiti mom bratu i meni da pobijedimo na aukciji i kupimo automobil. Nismo imali rezervni plan – ispričao je Tanner.

Ali… to se nije dogodilo. Pojavio se farmer po imenu Steve Wells i pobijedio na aukciji ponudivši za automobil 60.000 dolara. Sinovi su bili razočarani.

Niko nije imao pojma da je lokalni rančer, koji je za mladiće bio potpuni stranac, došao na aukciju upravo sa ovakvom namjerom – da za njih kupi očev auto. Farmer nije želio govoriti za medije o tome šta ga je navelo na ovakav potez, novinari su samo doznali da je prilično bogat i da ima dosta zemlje bogate naftom u okrugu Weld.

Dirnut je bio i okružni šerif Steve Reams, kao i ostali koji su svjedočili ovom događaju.

– Znam koliko je ovaj auto značio mom ovu. Želim ga zadržati… – kazao je sin.