PRAVOSLAVNI MLADIĆ SE ZALJUBIO U MUSLIMANKU: Njen otac tražio je da se osuneti a…

Mladić (24) iz Prilepa, gradića na istoku Makedonije, otvorio je dušu i za televiziju Sitel ispričao njegovu tužnu životnu priču. Nije se predstavio, ali je u detalje opisao šta mu se desilo nakon što je upoznao, zaljubio se i vjerio djevojku islamske vjeroispovijesti.

– Svoju sreću niko ne zna, i to je zaista tako. Oduvijek sam priželjkivao sretnu i lijepu porodicu s veselom i bezbrižnom djecom. Penjući se stepenicama života i dolazeći do vrata prave ljubavi, neko me je sapleo, i sada sam ponovo na dnu. Ispred mene su ponovo hiljade i hiljade stepenika, a da li ću sakupiti dovoljno snage i energije da se popnem, ne znam – počeo je priču ovaj mladić.

Kako tvrdi, ono što je jednom slomljeno, koliko god ga lijepio i popravljao i prepravljao, uvijek ostaje slomljeno. Tako je, misli, i s ljudskom dušom.

– Sjećam se kao da je juče bio dan kada sam je upoznao, moju donedavno vjerenicu. Iste noći sam znao da ćemo biti sretni ako ostanemo zajedno. I da, baš tako je i bilo. Naša ljubavna avantura je prerasla u stabilnu i čvrstu ljubavnu vezu koja je trajala 14 mjeseci. Ali, sve što je lijepo, kratko traje, rekao je neko, i baš tako je i bilo.

– Kada sam je zaprosio, njen otac mi je rekao da će biti moja samo ako ja postanem musliman i sunetim se (obrezivanje). Drugačije ne dolazi u obzir. Nisam znao šta da radim. Nisam mogao da se odlučim. Jednostavno, morali smo da raskinemo. U međuvremenu, ispalo je da je ona trudna već petu nedjelju. Niko osim nje i mene za to nije znao. Nakon puno neprospavanih noći i prolivenih suza morala je da abortira. Nepunih mjesec dana kasnije čuo sam da je otišla u Tiranu. Tri godine je nisam vidio, niti išta čuo o njoj. Možda je negdje sretna i uspješna – završio je svoju ispovijest mladić iz Prilepa.

doznajemo.com