PRAVI MAFIJAŠKI OBRAČUN: Ušetao je u restoran sa pištoljem u ruci, mladić je pokušao da pobjegne, ali NIJE USPIO. Evo šta mu je uradio…

Miloš Šaković i Radivoje Jovanović ubijeni su subotu u podne u centru Podgorice. Jovanović je slučajna žrtva tog, navodno, mafijaškog obračuna. Policija traga za egzekutorom. Zbog loše bezbednosne situacije ostavke su podneli direktor Uprave i podgoričke policije, Slavko Stojanović i Jovica Rečević.

Miloš Šaković (31) gurnuo je kafanski sto ka muškarcu sa kačketom dok mu je ovaj prilazio sa pištoljem u ruci. To mu je omogućilo da pobegne, ali na kratko, samo desetak metara od restorana u kojem je sedeo. Ubica ga je sustigao i u njega ispalio nekoliko metaka.

Sa pištoljem u jednoj i torbicom u drugoj ruci odšetao je ka Ulici Miljana Vukova, a potom Ulicom Balšića gde je naspram jedne picerije skrenuo između zgrada i na parkingu bacio pištolj, kačket i torbicu.

Jedan od očevidaca pucnjave rekao je da se svuda osećao miris baruta, da je nekoliko prolaznika od straha leglo na beton, a da su se centrom grada prolamali vrisci Šakovićeve i žene koja je bila sa Jovanovićem:

– Jedna devojka je zvala Hitnu pomoć. Naišao je taksista sa nekim belim automobilom i ubacili su u vozilo muškarca koji je ranjen ležao na pločniku. Ubica je odšetao sa pištoljem u ruci, to je sve kratko trajalo.

Teško ranjenog Jovanovića Služba hitne medicinske pomoći prevezla je u Urgentni blok. Lekari Kliničkog centra nisu uspeli da se izbore za njegov, niti za život Miloša Šakovića.

Dok su lekari Kliničkog centra pokušavali da se izbore za njihove živote, ispred Kliničkog centra okupilo se više osoba koje policija označava bezbednosno interesantnim.

Šaković je osuđivan zbog dilovanja droge.

Miloš Šaković je brat od strica Milića Minje Šakovića, koji slovi za istaknutog člana škaljarskog kriminalnog klana. Prema nezvaničnim saznanjima, oni nisu u dobrim odnosima.

Najavljena sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

U Podgorici će danas biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost povodom pogoršane bezbednosne situacije u glavnom gradu Crne Gore. Na sednicu Saveta, na čijem je čelu predsednik Vlade Crne Gore Duško Marković, pozvani su predstavnici svih nadležnih državnih organa.

Direktor Uprave policije Crne Gore Slavko Stojanović i načelnik Centra bezbednosti Podgorica Jovica Rečević podneli su juče ostavke zbog pogoršane bezbednosne situacije.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić rekao je da rezultati koje je policija postigla u obračunu sa kriminalnim grupama nisu bili garant da će se izbeći situacije da nevini građani budu žrtve obračuna organizovanih kriminalnih grupa.

– Uveravam vas da ćemo još snažnije nastaviti obračun sa kriminalcima ne samo u Podgorici već i u svim crnogorskim gradovima – poručio je Nuhodžić.
Blic.rs