POZNATOJ TV VODITELJICI UMRLA MAJKA: Dirljivo se oprostila ovim statusom…

Tatjana Jurić na Instagramu se oprostila od svoje majke koja je preminula prije četiri dana. Voditeljica je otvoreno govorila o bitci koju njena majka vodi s Alzheimerovom bolešću koja joj je dijagnosticirana prije nešto više od dvije godine.
“Sve stade. Samo život prođe. Naša zadnja zajednička fotka.

Putuj, Majčice.

Silno sam ponosna na Tebe! Silno. Sve Ti danas priznajem, i kao majci, i kao roditelju, supruzi, partnerici, prijateljici – ženi! Sve sam shvatila! Koliko je to borbe, koliko tuge, sreće, odricanja i davanja. Opraštanja. Život. Koliko je jedino ljubavi u životu potrebno i koliko su ljudi ti koji – čine život. Svemu daju smisao.

Alzheimer nas je rasturio, ali rasturile smo i mi njega! Ti si ga rasturila, dostojanstveno, u svom stilu. Našem!

Zaspala si mirno, u snu; vidjela sam te nakon s blagim osmijehom i to mi je najveća nagrada i mir koje sam mogla dobiti. Zahvalna sam na tome! Tvoja me bolest, naša bolest, naučila svemu što kao dijete i žena trebam dalje nositi sa sobom u život; prije nego se, svatko od nas, mora oprostiti sa svojim roditeljem. Bila si i ostaješ prava frajerica, jaka, srčana, zabavna, glasna i snažna. Nadam se da sam bila dostojna na Tvome posljednjem putu. Dala sam sve od sebe!

Odmori se. Dio si mene, zauvijek! Bit ćeš u svakom mom danu, i kad plačem i kad ću se smijati! Uvijek! Uvijek, Mama. Počivaj u miru, sve si napravila točno onako kako je trebalo. Ti si ta koja je, na kraju, ustvari – pomogla meni. Mama s velikim M! ❤️ 5.8.1948. – 26.1.2018.”, napisala je Tatjana.

Alzheimerova bolest pogađa deset posto populacije starije od 65 godina, a Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da od nje i ostalih oblika demencije u svijetu boluje više od 24.000.000 ljudi.

doznajemo.com