POZNATI DOMAĆI MUZIČAR SE OBJESIO: Supruga ga prvi put skinula s vješala, ali drugi put…

Muzičar Slaviša Cale Antanasijević (42) iz Smedereva objesio se 13. februara u svojoj porodičnoj kući u naselju Radinac.

Niko ne zna zbog čega je poznati harmonikaš, klavijaturista i praktično najuspješniji čovkek smederevskog i požarevačkog kraja u muzičkom svetu digao ruku na sebe.

Supruga Jasmina Dimitrijević (40) tvrdi da je njenog muža ubio posao, kojem se davao nesebično od svoje 15. godine, ali i teret koji nije mogao da izdrži.

– Niko nije slutio da će to uraditi. Tog jutra smo popili kafu, a onda mi je rekao: «Ja ovaj bol ne mogu više da izdržim. Ne mogu više da živim», i otišao je u kupatilo. Tamo se zaključao, a ja sam provalila i skinula ga sa čiviluka o koji je htio da se objesi pojasom bademantila. Pitala sam ga: «Da li si normalan?», na šta mi je uzvratio: «Sad ćeš da vidiš!». Onda je odjurio u garažu, gdje se nalazi kotlarnica, i zaključao se iza aluminijskih vrata. Pozvala sam komšije u pomoć, provalili smo unutra, ali je već bilo kasno. Moj Cale se objesio gajtanom, nije mu bilo spasa, navodi neutješna Caletova supruga Jasmina.

Jasmina dodaje da se njen suprug u posljednje dvije i po godine stalno žalio na jaku glavobolju, kojoj nije znao uzrok.

– Pio je po pet tableta protiv glavobolje! Išao je na više pregleda i snimanja, ali uzrok nije otkriven. Živio je brzo. Išao je na koncerte, nastupe, malo je spavao, mnogo putovao, tako da mu se sve skupilo. Imao je svoj studio, opremu za iznajmljivanje, bio je vrhunski majstor u svom poslu, ali je očigledno sve to bilo prevelik teret za njega, izjavila je Caletova supruga i navodi da nije ostavio oproštajno pismo.

– Sve je stekao sam. Nikome nije dugovao, ali je davao novac na zajam, koji mu nisu vraćali. Pozajmljivao je mnogima i uvijek je bio široke ruke. Tog jutra kada se ubio, ostavio je otključan telefon, što je bilo neobično. U njemu sam kasnije našla riječi koje je pretraživao, poput «otrov», «suicid», «vješanje»… To me je šokiralo, jer je bio veliki vjernik. Čitao je Bibliju više puta, volio je Dostojevskog. Završio je Mašinski fakultet u Novom Sadu, kao i ja. Planirali smo da u martu idemo sa djecom na odmor na Kopaonik, jer smo znali samo za posao, ali nam se nije dalo, dodaje udovica poznatog muzičara, za koga svi imaju samo riječi hvale.

DIRLJIVI OPROŠTAJ GLUMCA LAZOVIĆA. Muzičar je sahranjen na Novom groblju u Smederevu, a njegov orkestar je svirao njegovu omiljenu pjesmu «Kada moja mladost prođe».

U oproštajnom govoru na groblju, glumac Goran Lazović je sve rasplakao!

– Bio si mi brat. I ja sam bio tvoj brat, a od juče nisi više Cale, nego naša tugovanka. Imao si samo jednu manu. Bio si predobar čovek. U vremenima kada oskudevamo u dobrim ljudima! E, moj Slaviša, rano neprebolna, vredi li sad išta slaviti bez tebe? Nisam ti doneo cveće, jer šta će cveću cveće. S tobom sam mogao i ono što se ne može! Zato što si bio čovek među ljudima! I dobrota među vukovima! – poručio je Goran Lazović u dirljivom govoru.

DJECA ZNAJU ISTINU. Jasmina navodi da njihova kćerka od 16 i sin od 11 godina znaju istinu. U šoku su i Caletovi roditelji, brat i snaja.

doznajemo.com