POŽAR U MINISTARSTVU PRAVDE: Izgorjele tri kancelarije…

Tri kancelarije izgorjele su u požaru koji je zahvatio četvrti sprat makedonskog Ministarstva pravde u Skoplju, a povrijeđenih nije bilo, izjavio je komandant Protivpožarne brigade Skoplja Zvonko Tomevski.
Tomevski je rekao da je visoka temperatura, nastala usljed požara, oštetila i susjedne prostorije.

Nakon uključenja alarma koji je upozorio na požar, svi zaposleni su evakuisani, a među njima i zamjenik ministra pravde Makedonije Oliver Ristovski, javili su skopski mediji.

Gašenje požara, koji je izbio u 16.30 časova, trajalo je sat vremena, a neki od vatrogasaca zatražili su ljekarsku pomoć.

U gašenju požara učestvovalo je 25 vatrogasca sa 11 protivpožarnih vozila.
Ovo je drugi požar u Ministarstvu pravde u posljednjih sedam godina.

Cazin: 82-godišnji muškarac poginuo prilikom pada s krova kuće

Stariji muškarac iz Cazina preminuo je danas nakon pada sa krova porodične kuće, potvrđeno je za Klix.ba u Ministarstvu unutrašnjih poslova USK.
Kako nam je kazala Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, nesreća se dogodila oko 13:20 sati u cazinskom naselju Liskovac.

“Nesretni muškarac N. A. (1936.) prilikom čišćenja dimnjaka je izgubio ravnotežu, pao sa krova i zadobio smrtne povrede”, rekla je Galić.

Ona je istakla da je na lice mjesta, odmah po prijavi, stigla hitna pomoć i policija, no mogli su samo konstatirati smrt.

Kako saznajemo, stradao je 82-godišnji Nurija Abdić.

Pucnjava na Mojmilu, policija traga za napadačem

U sarajevskom naselju Mojmilo danas oko 12 sati došlo je do upotrebe vatrenog oružja pri čemu nije bilo povrijeđenih osoba.
Informacija je za Klix.ba potvrđena u MUP-u KS.

Pucnjava se dogodila u ulici Ante Babića, a policija je izašla na mjesto događaja i zatvorila cestu za saobraćaj do završetka uviđaja.

Službenici MUP-a KS trenutno rade na rasvjetljavanju slučaja i pronalasku počinioca koji je pucao prema vozilu zaštitarske agencije.
Klix.ba