POŽAR POTRESAO BIH: Porodica ratnog vojnog invalida ostala bez krova nad glavom…

Porodica ratnog vojnog invalida iz Zavidovića ostala je bez krova nad glavom nakon što je vatra progutala njihov dom rano jutros.

Kuća koja se nalazi u ulici Patriotske lige u Zavidovićima izgorjela je munjevitom brzinom i, iako nije bilo povrijeđenih, materijalna šteta je velika.

Prema nezvaničnim informacijama, požar koji je progutao krov i sprat kuće izazvan je zapaljenjem dimnjaka.Kako nam je rečeno u Operativnom centru MUP-a ZDK, požar na kući u vlasništvu M.B. lokalizovala je jutros profesionalna vatrogasna brigada iz Zavidovića.

– Sa slučajem je upoznat tužilac koji je naložio inspektoru za protivpožarnu zaštitu da izađe na mjesto događaja i utvrdi uzrok požara – kazali su nam u MUP-u ZDK.

Ukućani i komšije su u borbi sa plamenom uspjeli da nešto stvari sačuvaju ali nedovoljno kako bi porodica koja je nastradala nastavila normalan život. Stanovnici ovoga grada tako su pokrenuli akciju na društvenoj mreži Facebook kako bi se skupila sredstva kojima bi se pomoglo unesrećenoj porodici. Navodno, već je skinut potpuno izgorjeli krov i ploča sa gornjeg sprata.

– Vlasnik kuće je RVI i čovjek koji zalužuje da mu se izgradi novi dom. Teško je kada se u trenu sruši sve ono što si gradio cijeli život. Tužan je današnji dan. Iako naša država slavi praznik, ljepše bi bilo da slavimo slogu, podršku i humanost. Hvala svima na razumijevanju. Još jednom vas molim, sve vas pojedinačno, sve organizacije, sva preduzeća da pomognu koliko su u mogućnosti pa da ova porodica ponovo osjeti toplinu svog doma.

Na slikama i snimku je dovoljno vidljiva šteta i haos. Proživljena trauma se ne može opisati. Budimo složni i humani koliko smo u mogućnosti jer čovjek kada tone za slamku se hvata. U ovom situaciji svaka pomoć je dobro došla – apelovala je na sve ljude dobre volje Elvira Joldić iz Zavidovića.

Faktor.ba