POTVRĐENA VIJEST| Pogledajte s kim će Zmajevi igrati u maju: Šta misliš jesmo li mogli naći veću fudbalsku silu…

Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je na 19. redovnoj sjednici Izvršnog odbora verifikovao prijedlog za odigravanje prijateljske utakmice A reprezentacije BiH i Crne Gore 28. maja u Zenici.
Duel s Crnogorcima će za selektora Roberta Prosinečkog biti debitantski nastup na domaćem terenu.

Podsjetimo, početkom godine Zmajevi su odigrali dvije pripremne utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika, a krajem marta igrat ćemo još dva meča.

Prvo ćemo u Razgradu igrati protiv Bugarske, a potom u francuskom Le Havreu sa Senegalom.

Inače, na današnjoj sjednici pod predsjedavanjem predsjednika Elvedina Begića bilo je prisutno 14 članova Izvršnog odbora te član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz.

Usvojeni su, između ostalog, izvještaji organa nadležnih za takmičenja NS BiH uz određene zadatke u cilju unapređenja takmičenja te izvještaj o radu Centra za edukaciju NS BiH uz odgovarajuće zaključke u cilju daljeg razvoja Centra.

Prosinečki pozvao Elvisa Sarića za prijateljske utakmice protiv Bugarske i Senegala

Prvotimac FK Sarajevo Elvis Sarić dobio je poziv selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine, Roberta Prosinečkog. Sarić će biti dio naše reprezentacije, koja se okuplja 19. marta uoči predstojećih prijateljskih utakmica protiv Bugarske i Senegala.
Zmajevi će protiv Bugarske igrati 23. marta u Razgradu, a potom protiv Senegala 27. marta u gradu Le Havre. Prvotimac FK Sarajevo će imati priliku da nakon američke turneje upiše nove nastupe u dresu sa državnim grbom.

“Dodajmo i to da su poziv za okupljanje reprezentacije dobili i članovi medicinskog tima Sarajeva doktor Adnan Hadžimuratović i fizioterapeut Ismar Hadžibajrić. Našim članovima kao i kolektivu A reprezentacije BiH želimo puno sreće na predstojećem okupljanju”, saopćeno je iz FK Sarajevo.

Klix