POTRESNI DETALJI TRAGEDIJE: Suze su mi tekle gledajući kako dječak (5) nestaje…

– Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kako je prišlo reci, okliznulo se sa kamena i palo u vodu – priča jedan od očevidaca

Petogodišnji dečak B. K. utopio se danas u reci Rzav. Nesreća se dogodila malo pre podneva, na šetalištu i parkiću u Arilju, kada se mali Boško okliznuo i upao u nabujali Rzav, piše Informer.

Telo dečaka je pronađeno skoro posle dva sata nizvodno oko 4 km, ali, na žalost, na licu mesta i posle ukazane reanimacije, lekari su konstatovali smrt.

HTEO DA GLEDA RIBICE

– Dečak je bio sa ujakom i starijim bratom u parkiću. Dete se ljuljalo na ljuljašci, a onda je reklo da ide da vidi ribice. Kako je prišlo reci, okliznuo se sa kamena i palo u vodu.

Ujak je u tom momentu stajao kod ljuljaške okrenut leđima i gledao nešto ka putu. Kada je dete upalo u vodu, ujak je odmah potrčao, ali voda je već ponela dete. Pokušao je granom da ga dohvati, ali voda je nosila dete.

VODA JE BILA BRŽA

– U parku je bilo još naroda, trčali su pored obale, pa i ja sa njima, ali voda je bila brža. Nosila je dete velikom brzinom. Suze su mi tekle gledajući kako dete nestaje u vodi – rekao je Goran, jedan od očevidaca događaja.

Jedan od posetilaca parka rekao nam je da je detetova kuća nedaleko od parka.

– Njegovi roditelji Aco i Vesna izbegli su iz Bosne za vreme rata. Došli su ovde kod Vesninih roditelja. Vesna radi u jednoj ustanovi kao čistačica, a otac je, koliko sam čuo, u Ukrajini. Ujak je stalno vodio dečaka u vrtić. Strašno! Tako da se ugasi jedan mali život – rekao je ovaj poznanik porodice koju je zatekla nesreća.

POKUŠANA REANIMACIJA, ALI UZALUD

Načelnik štaba za vanredne situacije Saša Cicvarić rekao je da je smrt dečaka konstatovana u 14.25 sati. Oko podne su dobili dojavu od Policijske stanice Arilje da je dete upalo u vodu.

– Na lice mesta smo izašli sa četiri pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice Arilje i istog momenta smo digli Tim za spasavanje na vodi iz Užica koji su krenuli sa opremom i čamcem ka Arilju. Pošto je reka nabujala i postojala je mogućnost da je telo odneto velikom brzinom, već smo u Požezi počeli sa pretragom. Takođe smo stavili i Čačak u pripravnost. Tim za spasavanje na vodi je pronašao telo dečaka, na tom mestu je pokušana reanimacija, ali je konstatovana smrt – rekao je Cicvarić.
Telegraf.rs