PORODICA SILOVANOG DJEČAKA DOBILA PRIJETEĆU PORUKU: Oglasila se porodica 19-godišnjeg pedofila: Pogledajte šta kaže otac…

Šestogodišnji dječak kojeg je silovao Elnes Hujić (19) u naselju Ljubovčići u Pazariću kod Sarajeva pod stalnim je nadzorom psihologa zbog teških trauma koje je doživio. On se nalazi u kući njegovog daidže s roditeljima koji su dali izjave u policiji i Tužilaštvu.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, dječakov daidža (identitet poznat redakciji) jučer je dobio prijeteću SMS poruku koju je prijavio policiji.

Hujiću je određen jednomjesečni pritvor, a tereti se za krivično djelo spolni odnos s djetetom.

U međuvremenu, javio nam se Sanel, otac osumnjičenoga, koji tvrdi da dijete nije vrištalo te da je njegov sin „samo pokušao da ga siluje“ u prostoriji koja se nalazi ispod balkona njegove kuće.

– Bili su ukućani, ali nisu ništa čuli. Oko 22 stigli su policajci i uhapsili ga. To je bio pokušaj silovanja. Dirao ga je prstom. Elnes se nikada nije tako ponašao, nije imao problema s policijom. Radio je na građevini. Tog dana je popio tri piva, našli su mu policajci alkohol u krvi. Osuđujem to njegovo ponašanje, svjestan sam da to nije smio sebi dozvoliti – kazao nam je Sanel Hujić.

Prema dosadašnjim rezultatima istrage, osumnjičeni je u večernjim satima zgrabio dječaka na ulici kada se vraćao od nane. Odnio ga je u prostoriju ispod kuće, gdje ga je ljubio, strgnuo mu odjeću i silovao ga. Nesretni dječak sve je ispričao majci, koja je slučaj prijavila policiji.

Dječaka su pregledali pedijatri i potvrdili da je nad njim izvršeno s*ksualno nasilje. Izuzeti su brisevi, a na dječakovoj odjeći pronađene su stidne dlake, za koje istražitelji vjeruju da pripadaju Hujiću. Dijete nakon pregleda od straha nije smjelo ući u svoju kuću, a po dolasku iz bolnice, od straha nije smjelo izaći iz automobila. Zbog toga ga je daidža odveo s majkom svojoj kući.

Avaz/ekskluziva.ba