PORODICA PETROVIĆ U JEDNOM DANU OSTALI BEZ OBJE KĆERKE: Ni neprijatelju ne bih poželio ovakvu tragediju…

Porodica Petrović iz Niša je u samo 24 sata izgubila dvije kćerke. Vozač Stojan N. (30) iz Niša je u nedjelju oko 18 sati vozeći brzinom od 100 km/h Opel Astrom naletio na biciklistu Svetislava Tonića (80), a potom je odletio na trotoar odnosno na autobusku stanicu na kojoj su stajale Milica (27) i Marija (24) Petrović. Sve troje su mrtvi.

Marija Petrović je umrla u utorak oko dva sata ujutro u bolnici u Nišu, a Milica je umrla 24 sata ranije u istoj bolnici. Slobodan Petrović, otac nastradalih djevojaka, kaže da tako nešto ne želi niti najgorem neprijatelju, piše 24sata.hr.

“Nemam neprijatelje, ali im nikada ne bih poželio da dožive ovakvu tragediju. Ovo je uništilo sve snove naše porodice. Ovo je gubitak i za državu, koja je stipendirala i nagrađivala naše kćerke. Milica je diplomirala psihologiju, dok je Marija upravo trebala diplomirati hemiju. Otrgnute su iz majčinog zagrljaja, iz države iz koje nisu htjele otići usprkos poslovnim ponudama iz Njemačke. Indeksi sa svim peticama, diplome, pohvale i nagrade. Ponosni smo na njih, iako nam ih je sudbina otela kada smo od njih mogli najviše očekivati”, rekao je otac Slobodan Petrović i dodao:

“Svjestan sam da smo ih zauvijek izgubili, ali moram zahvaliti svim ljudima iz policije i hitne, koji su se angažovali i brzo ih prebacili u bolnicu. Milica je, nažalost, preminula poslije nekoliko sati. Mariju su operisali i bdjeli nad njom neprekidno, pokušavajući ju spasiti nadljudskim naporima na čemu sam doktorima bezgranično zahvalan kao roditelj. Sudbina nam ih je ipak otela i zauvijek istrgnula iz roditeljskog doma”, priča neutješni otac.

“Uvijek su svuda išle zajedno. Učile su zajedno, izlazile, putovale i nažalost, i na posljednji put, u smrt, otišle su zajedno. Moje djevojčice, moj ponos, pokušale su pobjeći kad je na njih jurio automobil suludog vozača, ali ih je on sustigao i smrskao. Izgubili smo prvo Milicu, ali joj se Marija brzo pridružila, da se, kao i uvijek, ne razdvajaju”, jecala je majka Zora.

Umjesto svadbenog veselja roditelji pripremaju sprovod zakazan za petak na niškom groblju.

Prva žrtva ove nesreće, Svetislav Tonić (80) je pokopan. Prema riječima njegovih najbližih, on je nastradao dok se biciklom vraćao iz voćnjaka i vinograda.

Vozaču Stojanu N. određeno je zadržavanje do 48 sati. Još je u bolnici jer je ozlijeđen u sudaru. Ozljede nisu opasne po život, a u bolnici ga čuva policija. Alo piše da je Stojan profesionalni vozač kamiona, koji tokom vožnje ne smije imati ni promil alkohola Stojanu je posije nesreće izmjereno 1,9 promila.

fokus.ba